Całkowicie się z tym zgadzam.
Printable View
bardzo możliwe i wysoce prawdopodobne
ale od kogoś tak uczonego jak ty oczekiwałbym konkretniejszej odpowiedzi niż " i po co ci lpg"
bo gdyby wszystko sprowadzało się do tego to raczej lpg nie było by tak popularne jak jest
dopiero w kolejnym poście troszkę rozwinąłeś swoją myśl - bo w pierwszym poszedłeś po najkrótszej linii oporu :-)
tyle że to nic nie wyjaśniło
kolejny już owszem - wskazał np na możliwą nieszczelność
Witam miałem u siebie to samo niestety też pisali, że to od gazu prucz tego, że włożyłem kupe kasy w ustawianie instalacji gazowej nic nie pomagało okazało się, że uszkodzony jest ECU samochodu, a co ciekawsze nie trzeba go wymieniać tylko założyć mu przekaźnik na zasilanie, tak było przynajmniej u mnie 2 miesiąć i jest ok. Z tego co x osób ustaliło to poprostu komp nie potrafił się przestawić na mape pb po jeździe na lpg(nie wiem czy rozumiecie ale tak było:D)
Czy tak trudno jest sprawdzić zużycie wałków rozrządu i sam rozrząd? :)
panowie .. kable nowe beru .. nie rozrząd też git (instalacja holender a zatem mamy wtrysk w aluminiowym elemencie a nie bezpośrednio w plastikowej obudowie) i nawet jeżeli był jakiś wyciek to napewno został zassany ponieważ jak pisałem wcześniej silnik kręcił zanim doszło do zdażenia według mnie to zawór był nie zamknięty a doszło do zapłonu a zatem to chyba to raczej brak synchronizacji .. wydaje mi się że kolega nelo89 możebyć na dobrym tropie
Dzięki wszystkim za wpisy .. naprawione .. to fatycznie był gaz ,wtryski przepuszczały gaz , ... dzięki
U mnie kiedys rozwalilo kolektor dolotowy jak jeszcze nie mialem LPG. Nie wiem dlaczego tak sie stalo. Kupilem uzywke zalozylem i juz mam spokoj 2 rok.