A ja się zastanawiam, czy baby nie maja wstępu na to forum....
Przykre to co niektórzy piszą.
Printable View
A ja się zastanawiam, czy baby nie maja wstępu na to forum....
Przykre to co niektórzy piszą.
Podepnę się pod temat, który został już tutaj poruszony, a mianowicie normy EURO 4. Pytanie:
Czy za każdym razem wycięcie DPF-a, wiąże się z tym, że samochód nie będzie spełniał w/w norm ?
Słyszałem gdzieś, że nie jest to regułą...
Pozdrawiam
proponuję ci krótki test :
załóż z innego IP konto żeńskie
napisz powitanie w dziale "tu się witamy"
i czytaj miłe powitania od facetów
potem napisz takie same ale męskie - prawie zero odzewu
potem napisz "żeńską" prośbę o pomoc z np wymianą żarówki albo coś tego typu - gwarantuję , że nie jeden podjedzie 30km tylko po to żeby poznać Panią i okazać się rycerzem sprawnie wymieniającym Pani żarówkę ( tylko nie pisz , że masz męża , dzieci itp )
potem napisz to samo jako facet - dostaniesz może jakąś odp i dopisek że na pewno sobie poradzisz a jak nie to jesteś doooopa
:lol:
- - - Updated - - -
mają -
mało tego - są milej widziane niż niektórzy faceci i jak pisałem powyżej mogą oczekiwać na konkretną pomoc "rycerzy"
:lol:
To, że po wycięciu DPF'u leci więcej "syfu" z rury to wiem, pytanie tylko czy zawsze na tyle więcej, że samochód nie spełni norm EURO 4 - tak jak pisałem, słyszałem od kogoś, że nie jest to regułą, stąd moje pytanie.Cytat:
Kolego po wycięciu DPF'a więcej syfu leci z rury, więc automatycznie zmienia się przecież jakaś wartość spalin sprawdzana np. podczas przeglądów. Tak jak wycięcie katalizatora.
Pozdrawiam
W Polsce jak na razie w autach z silnikiem diesla podczas okresowych przeglądów technicznych nie obowiązuje pomiar emisji spalin.Oczywiście jeżeli silnik przy nagłym zwiększaniu obrotów sadzi czarnym dymem, to przeglądu nikt nie podbije, a na drodze przy spotkaniu drogówką z dowodem rejestracyjnym można się pożegnać. Mam wycięty DPF, sprawny silnik i zero dymienia z wydechu.
Oczywiście ze mają, a nawet jest to wskazane!!! Ale kolego chyba mojego pytania nie zrozumiales....
Drugie prosze sie stosowac do zasad na forum i nie tworzyc nowych postów w tematach już wielokrotnie wałkowanych.
No to by to tłumaczyło ale poco wprowadzać zamieszanie?
Koncze ten :offtopic: ktory nota bene sam zaczalem :P
Ja już dziękuje za pomoc panu Evo666. Pozdrawiam Barbara :girl_wacko:
Jezeli rzeczywiście Barbara to cofam pytanie odnosnie nicka.
Zasugerowałem sie Twoim postem w innym temacie gdzie załączylas/łeś zdjęcie ... z bynajmniej nie damską dłonią. :eek:
Cytat:
WITAM
wtyczka lużno lata i nie wiem gdzie ma być podłączona kabel tej wtyczki jest podłączony do zblocza lewa strona tył
Alfa 159 jdtm 1,9 SW wtyczka tył lewa strona gdzie ma być podłączona?
zdjęciehttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...a_alfa_159.jpg
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...#ixzz2EvJARUWH