Każda 8 V TS miala takie same świece. W 16V dopiero zrobili jedna duża druga mała.
Printable View
Każda 8 V TS miala takie same świece. W 16V dopiero zrobili jedna duża druga mała.
a jakie najlepiej kupić świece?
Ja mam NGK platynki zrobilem 11 tys narazie i jest ok
a juz myslalem ze bede mial grzane krzeslo :D
swoja droga dzis dopiero skonczylem wymieniac ten wahacz niestety nie dalo sie wykrecic srub ktore trzymaly amortyzator grzalem walilem zalewalem prosilem nic nie pomoglo w koncu sie ukrecila przegubu sie nie dalo popuscic a musialem wytargac amor zeby zmienic oldboje:D generalnie plan na 4 godziny robilem 3 dni a mialem zrobic duzo wiecej. no nic jutro cd
dobra podnosze :D
dzis wymienilem swiece 3 razy przywozili mi z IC nie takie ngk niby wszystko zgodnie z katalogiem a jakos teraz mam kable do ktorych musza byc swiece z odkrecona glowka a za kazdym razem przywozili mi takie w ktorych sie nie dalo jej odkrecic :| moze i sie dalo ale nie chcialem szlifierka szalec:D wiec tu pytanie:
czy org kable do 2.0 8v ts na lancuchu koniec 94 rok pownien miec takie kable? czy takie na swiece z duza glowka (chodzi mi o ten odkrecany kapturek z gory)?
wymienilem uszczelke dekla bo lalo z tych 2 gumowych wkladek kolo lancucha. lusterko dziala, temat klapy opanowany.
dzis wymienilem swiece i pompa paliwa tez postanowila ze ja wymienie. juz zamowiona bedzie w pon. stwierdzam tez ze musze zainwestowac w klocki do przodu bo mimo iz sa nowe klocki tarcze przod tyl to niestety klocki sa lipa. jak przesiadam sie go mojego corka zawsze sie zapomne i ktos ucierpi przewaznie pasazer :D jeszcze swieci mi sie abs musze poszukac na forumie jak go zdiagnozowac.
jesli ktos czyta moje wypociny i wie jakie postojowki sa w 155 prosze o info :D
Postojówki są 5W całe szklane,na wcisk.
Z abs zobacz czujniki miernik w łape i sprawdz ile maja ohm jak będa sprawne to jakos 1,16 nie pamietam teraz dokladnie ;)
dzieki zaraz bede temat walkowal a jak z tymi kablami? jakie wrescie maja byc? jakie wy macie? na swiece z kapturkiem czy bez?
moje kable sa na swiece bez tych (kapturkow) :D
mam chwilke wiec napisze co tam u mojej 155
wiec tak bagaznik nie dzialal bo przetarly sie kable w tym gumowym wezu miedzy buda auta a klapa. wstawilem nowe polutowalem i jest pieknie.
abs dziala ale nie wiem co o tym myslec. przekrecam kluczyc swieci sie, wracam i znow przekrecam i gasnie, wtedy zapalam auto i abs dziala?! jakbym zapalil samochod za 1 razem to abs by nie zgasl. czy ktos mi to wyjasni?