U mnie bosch aerotwin od kilku miesięcy i teraz zaczyna delikatnie poskrzypywać, wcześniej valeo płaskie i była podobna sytuacja.
Printable View
U mnie bosch aerotwin od kilku miesięcy i teraz zaczyna delikatnie poskrzypywać, wcześniej valeo płaskie i była podobna sytuacja.
Raz w roku wymiana wycieraczek to nie przesada, ale kupując drogie można oczekiwać jakości i lepszej trwałości. W moim przypadku szyba nie jest niczemu winna - przełożyłem wycieraczki Boscha z samochodu kumpla i jak ręką odjął. Czyli jutro do sklepu ;]
Ja kupiłem w markecie budowlanym za 13,90 zł jakieś włoskie no name,ale jest cisza i spokój :). Valeo miałem i było tak jak piszesz,a znajomemu w Alhambrze się rozwaliła,ale to przez niego raczej na mrozie :D
Próbowął ktoś zaaplikowac na szybe preparat niewidzialną wycieraczke? Dało to jakieś efekty w postaci cichszej pracy wycieraczek? U mnie chodza idealnie i bez pisków, a firma najtańsza (no prawie) jakieś aero refresh (czy jakoś tak):)
Wycieraczki są nowe. Wcześniej były założone jakieś no name, nie hałasowały i w sumie dobrze zbierały, ale guma popękała. Kumpel kupił sobie w tym samym czasie wycieraczki od Boscha - i te u mnie nie hałasują.
A co do niewidzialnej wycieraczki - używałem kilka razy, wg mnie pic na wodę ;-)
Używałem preparatu niewidzialna wycieraczka K2 Visio albo vizio. daje rade i jak za taką cenę ok 7zł można polecić. Miałem sporo problemów ze złym zbieraniem wycieraczek, zostawały ślady i ten preparacik na pewno coś pomógł. Mam wrażenie że wycieraczki łatwiej zbierają syf.
Co do wycieraczek do ja kupuję w makro unipoint/unitech żebrowe dają rade. Inne nie zdawały rezultatu u mnie, choć nie próbowałem jeszcze markowych vale/ bosch.
Warto też sprawdzić pod jakim kątem samo ramie przylega do szyby. Musi pod kątem prostym. Jeśli bedzie odchylone może źle zbierać, skakać
Moje akurat zbierały bardzo dobrze, wręcz idealnie. Tyle że skrzypiały. A takie nazywające się na B... za niecałe 20 zł z carrefoura nie skrzypią ;-)
Natrzyj szybę tzw "niewidzialną wycieraczką", a jej resztę dolej do płynu do spryskiwaczy.
Kup ten preparat wysokiej jakości, np: Rain-X.
Pozdrawiam.
- Rafał