Rozbierz jutro i powiedz jak ci poszlo. Jak bedzie pogoda to ja tez swoje jutro zrobie.
Printable View
Rozbierz jutro i powiedz jak ci poszlo. Jak bedzie pogoda to ja tez swoje jutro zrobie.
Rzeczywiście nie jest to wielki problem-rozebrać podszybie i zdemontować silniczek.Wyczyściłem tam te styki ,dałem nowy smar.....i zacząłem składać.Wcześniej zrobiłem fotki jak powinien stać ten mechanizm,ale przy dokręcaniu niestety lekko sie przesunął nie zwróciłem na to uwagi i po złożeniu wszystkiego do kupy okazało się że wycieraczki chodzą tylko do połowy szyby. Rozebrałem raz jeszcze i próbowałem ustawić tak jak było,ale pogoda nie zachecała niestety do całodziennego grzebania.Trochę za wysoko mi leżą wycieraczki,ale na razie zostawię jak jest jak będę miał jakiś garaż to poprawie- WAŻNE że póki co wycieraczki zatrzymują sie ......mam nadzieje że tak już zostanie
wyjmowanie mechanizmu wycieraczek jest dość proste, warto się zaopatrzyć w ściągacz do tego celu - koszt ok 30 zł na alledrogo. cała reszta - luzy mogą byś spowodowane tym, że mechanizm jest zamontowany w takich " fasolkach" i być może poluzowały się śruby trzymające mechanizm. dobrze jest przed skręceniem tego wszystkiego na fest sprawdzenie jak podszybie leży ja składałem to dwa razy bo nie pasowały ( nie patrzyły) otwory na wkręty podszybia
Hehe, ja miałem śmieszniej bo wymieniałem cały mechanizm i ten "nowy" był źle zaparkowany. Oczywiście podpiąłem i nie sprawdziłem. Jak zmontowałem już wszystko, skręciłem podszybie i dopiero odpaliłem to wycieraczki ruszały ostro w dół, a później w górę gdzieś do połowy szyby :). Chyba ze 3 razy to wszystko rozbierałem... a chyba dalej nie jest idealnie.
Dla przyszłych poszukiwaczy tego tematu -potwierdzam że problem z niewyłączającymi się wycieraczkami, rozwiązałam czyszcząc styki i całe to ustrojstwo przy silniczku.Nie był tutaj winny czujnik deszczu . Na razie jeżdżę 2 dni w deszczu i wszystko działa bez zarzutu.
Mowisz o tych 2 wtyczkach idacych do silnika wycieraczek ? Bylem pewien ze to sensor dlatego go odlaczylem.
Wiesz co, rozbieralem to z tydzien temu ale skupilem sie na nagrzewnicy wiec sie nie przygladalem. Ale musze to rozebrac jeszcze raz wiec sprwadze dokladnie. Dziekuje za informacje.