-
Przydałoby się np żeby ktoś przegazował kilka razy i takie nagranie coś więcej wyłoży.Na początek wariator ale to trzeba sprawdzić akurat bo jest troche wysoki ten dzwięk.Przerabiałem już coś podobnego i mogą być starte krzywki i wariator naraz lub sam wariator albo same krzywki
-
Krzywki sa ok
po dodaniu gazu przyspiesza klekotanie
-
Zdjąłeś pokrywe zaworów?jeśli krzywki są ok to raczej wariator
-
tak zdjołem pokrywe krzywki sa ok po załołeniu pokrywy odsłuchałem jeszcze raz wiec odglosy dochodza z 3 zaworu ssacego lecz sam tego nierozumiem poniewaz spalanie ma na czterech świecach
- - - Updated - - -
jutro postanam sie wrzucic filmik lecz sadze ze troche odbiega od rzeczywistości chodzi o ustawienie glosnosci w komputerze sprawdzalem
-
Mogłeś zrobić od razu zdjęcie tych wałków no ale trudno.Generalnie masz przy odpalaniu auta stukot?to taki typowy objaw wariatora,przy takim stanie to powinno być na bieżąco
-
ok kupilem 10 litrow oleju varvoline 10w40
peparat do plukania silnika i poprawy pracy popychaczy zobaczymy co to da napisze napewno
pnastepnym krokiem wymienie rozrzad plus wariator
- - - Updated - - -
wałki sa w bdb stanie lecz mam zastrzerzenia do oleju
-
Ok, super, że są jakieś prace. Daj znać jak coś się poprawi/zmienie
-
- zeszlifowany wałek na wydechu na cylindrze 3.
- jedna krzywka zeszlifowana całkowicie, fazy trzyma na drugiej krzywce.
- patrz temat Majki.
-
dzieki bubu lecz krzywki sa ok takze mysle ze to popychacze albo wariator lecz tak jak koledzy pisali zaczne od wymiany oleju + filtr oleju i plukania silnika i dodam przeparat dla chydraulicznuch popychaczy zobaczymy co sie bedzie dzialo teraz czekam za plynami z allegro jak cos to wrzuce filmik i zobaczymy czy sa poprawy lecz niepredzej niz po swietach piszcie jezeli z filmiku wychodzi cos innego kto trafi w usterke otrzyma karte doladowania telefonu kom na kwote 30 zł
-
no to ślij juz doładowania-wariator 100% jeżeli krzywki są ok to popychacze na pewno nie są i szkoda kasy na ten płyn.Olej też tego nie wyciszy.
Rozrząd do rozkopania i wariator do wymiany lub naprawy zależy w jakim jest stanie