Właśnie w tej czarnej puszce z wieczkiem zbierają sie opary wody i oleju, tworzy się masełko wodno olejowe, które w niskich temperaturach zatyka odmę
Printable View
Właśnie w tej czarnej puszce z wieczkiem zbierają sie opary wody i oleju, tworzy się masełko wodno olejowe, które w niskich temperaturach zatyka odmę
To się czyści? Są jakieś wskazówki, jak się do tego zabrać?
Witam ponownie ja dalej stawiam na jakieś kable albo sterownik pedału gazu. Poczytałem troch na innych forach jeszcze jakaś kostka ale dopiero po świętach pobawię sią z Alfą. A co do odmy na placu + 10 było więc na pewno odpada. Na razie dzięki za pomoc dalej czytam w temacie jak naprawię do się odezwę.
A turbo nie puszcza oleju w dolot?
A czy zawsze jak sie znajdzie trochę oleju w dolocie to to musi już oznaczać najgorsze? bo ja np u siebie też mam na tej rurze łączącej intercooler z przepustnicą łączenie lekko zapocone i jak przejadę od spodu tą rurę palcem mam jest trochę takiej oleistej mazi ale słyszałem że to też z odmy idzie.
Tam wewnątrz zawsze będzie ciut oleju. Jak odma zamarza to wtedy często puszczają uszczelniacze w turbo. Maciek-156 opisywał gdzieś ten problem.