Dla mnie 10/100 w mieście to nie jest mało (ani nie jest specjalnie dużo) mimo, że moja też tyle pali ;)Cytat:
Napisał bobryt
Dlaczego uważasz, że diesle są takie złe? Jeśli miałbym zmieniać auto to właśnie na JTD :P
Printable View
Dla mnie 10/100 w mieście to nie jest mało (ani nie jest specjalnie dużo) mimo, że moja też tyle pali ;)Cytat:
Napisał bobryt
Dlaczego uważasz, że diesle są takie złe? Jeśli miałbym zmieniać auto to właśnie na JTD :P
Charakterystyka której się zmienić w nich nie da, kultura pracy i masa innych detali które mogą kogoś doprowadzać do szału-w tym klimat samego samochodu. Ja ogólnie preferuje silniki turbobenzynowe, albo wielkolitrażowe i niewyżyłowane. A jeśli chodzi o osiągi to turbobenzynie turbodiesel nie dorówna. Jedynym sensownym argumentem za dieslem dla mnie była by ekonomia spalania, ale to wtedy dopiero jakbym rocznie robił powyżej 50 000km.Cytat:
Napisał currahee
Jeśli miałbym kiedyś zamiar zmienić swojego BOXERA to tylko na V6, bo TS-y jakoś mnie nie przekonują ;//
OTÓŻ TO!!!!!Cytat:
Napisał bobryt
ale moj oszczedny nie jest.... 15 litrow po miescie to norma. Ale i tak dieslom mowie nie.
Nie ma silników bez wad, TS był po to aby nie wywalać koszmarnych pieniędzy przy zakupie nowych alf i na ubezpieczenie. Równie dobrze mógłbyś zadać pytanie po co obecnie montują 1.8 czy 2.2 do 159 - przecież wiadomo że 3.2 jest lepszy. Jak spojrzysz jednak na cennik sprawa się wyjaśni. Ja kupiłem swojego TS przypadkiem, bo akurat tylko z tym silnikiem znalazłem auto w dobrym stanie technicznym. Mogłem kupić 2.5, mogłem kupić 166 z silnikiem 3.0 ale były tylko zarżnięte trupy. Oczywiście osiągi mogłyby być lepsze, ale widząc co teraz wyprawiam tym TS-em myślę że w 3 litrówce mógłbym już dawno stracić życie. Co więcej, oprócz drobnego przecieku, w mojej alfie psuło się wszystko oprócz silnika.
Ja obecnie jeżdżę Seatem Leonem II 1,6 102KM - miasto 10,5-11 litrów i to jest liczone na tym co wleje do baku a nie to co pokazują komputerki.Cytat:
Napisał currahee
To znany bardzo silnik z VW, Seata, Skody montowany od Golfa po nowego Passata !!!
Jeżeli ktoś zatem narzeka na spalanie rzędu 10-11 litrów w TS przy mocy 140-155 koni to nie wie co mówi albo nie miał okazji porównać. Nie wspomnę o tym jak brzmi i innych cechach tego silnika.
Co do JTD - no cóż gdybym tak jeździł tym JTD jak jeżdżę Alfą czy Leonem to wątpie, że spali mniej jak 9-10litrów.
No właśnie. Miałem tak samo.Cytat:
Napisał gardlo
ja już kiedyś diesla miałem, może silnik sie nie psuł i był nie do zajechania:P jednak to mówię dieslowi nieee, ciarki mnie przechodzą na samą myśl o tym klekocie:P nawet jak na światłach jakiś podjedzie:PP nie ma to jak dźwięk TSa przy wydechu noviteca:P muzyka dla uszu:PP
może i te TS-y brzmią ale tylko na jakimś ładniejszym wydechu bo na seryjnym wyją jak zarzynane świnie przy obrotach 5-6 tysi, okresowe zabiegi nie są tanie i ten silnik nie ma zbyt dużej rewelacji i niech nikt nie mówi ze co jak co ale są tak jakby niewypałem
wole klekota r5 20v niż jakiego kol wiek TS-a jak i inna 4 cylindrówke rzędowa
A ja traktuję z usmiechem wszelkie posty typu TS jest do bani, duzo pali..itd itp. :lol:
JA swojego uwielbiam, uwielbiam ten dźwięk...W pracy śmigam Octavią w dieslu...jeździ się nią fatalnie, nawet jakby dopłącali to bym sie nie zamienił...z rozkoszą wsiadłem dzisiaj w swoją AR z TSikiem, który spisuje się rewelacyjnie i złego słowa o swoim egzemplarzu nie powiem...oleju nie dolewam, nic nie stuka, nic nie puka, pali na styk...poprostu rewelka :D
Wcześniej jeździłem boxerkiem w AR 33 i czuje taki sam sentyment do tego autka oraz silnika...nastpena będzie GTV 2.0TB lub 3.0 V6, ale nie z powodu "dupowatego ;// " TSa a coraz to wiekszym ambicjom :twisted:
Pozdrawiam 8)