no mechanik zaufany mowil cos o lusterku ze sprawdzil wkladajac lusterko gdzies tam... Wcześniej miałem 147 1.6 TS robił mi wariator rozrzady i inne duperele i zawsze bylo ok przy 166 tez kilka rzeczy robil i tez bylo ok
Printable View
no mechanik zaufany mowil cos o lusterku ze sprawdzil wkladajac lusterko gdzies tam... Wcześniej miałem 147 1.6 TS robił mi wariator rozrzady i inne duperele i zawsze bylo ok przy 166 tez kilka rzeczy robil i tez bylo ok
Pany pomóżcie... Padła pompa wtryskowa tzn oring. wymieniliśmy i nic nie cieknie ale auto dalej jak tylko zlapie 2000 obr dostaje zamulenia raz gniecie raz nie raz gniecie raz nie... tak z 2-3 razy az do 2500 obr. dodam ze zamula go przy prawie wcisnietym gazie do spodu i sprawdzalem turbine i weze i overboosta czyscilem i egr no wsyzstko poza wtryskami... http://www.youtube.com/watch?v=1b3MPjJJrUk wybaczcie wulgaryzmy... z testu wyszlo że 4 i 5 napelnily sie duzo szybciej niz 3 i 2 natomiast 1 napelnil sie wolniej niz 5 i 6 albo szybciej niż 2-3.
A wcześniej wszystko było dobrze? nie czułeś żadnych drgań silnika nie kopciła itd. ?
Szkoda że wcześniej o tym nie napisałeś, wymień końcówki i ciesz się jazdą. Pytanie jak długo jeździła alfa z takim wtryskiem na takie rzeczy trzeba reagować, nie muszę ci chyba mówić że wtrysk może wypalić tłok.
wybacz to moj pierwszy diesel wiec nie wiedzialem a mozesz rozwinac "wymien koncowki"?
Końcówki wtrysków. Jeśli próba przelewowa pokazała różnie pomiędzy wtryskami to musisz dać je do zrobienia, najlepiej komplet bo to jest źródłem Twoich problemów
dzieki wielkie kolego :) kosztowna sprawa:(
jakieś 150zł sztuka, tak +/-
dzieki wielkie