haha popieram kmito :mrgreen: :mrgreen:
Printable View
haha popieram kmito :mrgreen: :mrgreen:
No kmito trafiłes w 10
hah:P
podepnę się trochę pod temat:P
gdzie w 156 2.0 są mocowania silnika? bo nie chce mi się szukać:)
u mnie wpada w drgania przy gwałtownym dodawaniu gazu, szczególnie na mniejszych biegach ale to też nie zawsze...
dlatego na początek chcę sprawdzić mocowania i poduszki silnika bo może przez to w takie drgania wpada...
bart147, wydaje mi sie ze jakby było koło dwumasowe to bardziej by trzęsło przy gaszeniu odpalaniu i na wolnych obrotach chociaż mogę się mylić
Mam to samo w 1.6TS.Cytat:
Napisał provokator
I nie mogę znaleść przyczyny u mnie na pewno nie są to poduszki ani wydech.
Początkowo myślałem, że to aluminiowy mostek potrzymujący wydech zaraz za kolektorem a przed łacznikiem elestycznym.
Był pęknięty ale po spawaniu nic nie pomogło.
A poduszki to chyba tak jakw 1.6TS
Jedna łapa od strony rozrządu plus poduszka od spodu.
A od strony skrzyni dwie poduszki z czego jedna zdaje się bardziej bym powiedział podpora mocowana do podłużnicy.
Tak jest w 147.
Jak byś zlokalizował przyczynę to daj znać.
no właśnie jednego potencjalnego winowajcę to już mam, ale sprawdzę jeszcze jutro bo dzisiaj już mi się nie chce, chodzi mi konkretnie o przegub (końcówka przy silniku) w swojej starej r19 też długo szukałem przyczyny, objawy były identyczne i to właśnie przegub świrował, tymbardziej że mam na nim uszkodzoną gumę...
jutro obadam go jeszcze i napiszę co i jak:)
Nie no jasne! Jasne!
Dziewczyny to mają dosyć robot ręcznych z chłopakami więc pod samochody to niech się już nie kładą. :wink:[/quote]
:)ha. ha:)
tak myslałam ,że tylko z jednym WAM sie wszystko kojarzy. Jak tylko "pod czymś,to natychmiast skojarzenie -pod kimś. Ja jednak wolę byc na górze ,czyli prowadzić i wszystko widziec przed sobą. A być w kanale to mężczyzny miejsce;P I sami niech szukaja usterek. Gdyby ewentualnie u mnie cos tam drgało na kole czy pod ,to mam serwis...chociaz to kosztuje.Chyba ,ze mężczyzna jest bystry,inteligentny ,no to wtedy oddam sie w jego ręce. I swoje auto....do konca zycia oddam nawet miejsce na gorze.:)Za kierownicą i niech jedzie . Był taki jeden:)...alfista :)
A ja muszę jeżdzić z przodu ale generalnie to wolę na tylnych siedzeniach.Cytat:
Napisał Kompatybilna
Ale tak na poważnie to podjedź kiedyś na jakieś spotkanie.
To poznam bliżej budowę V6 GM.
Pozdrawiam
dzisiaj się trochę bawiłem na kanale i powiem tak, poduszki raczej ok, poskręcane dobrze...Cytat:
Napisał kmito
jedyne co zauważyłem to dość spory luz na lewym przegubie w miejscu łączenia z silnikiem, tak na oko parę mm lata ale nie wiem czy luz jest na tyle by powodował drgania... co więcej nie za każdym razem podczas przyspieszania wpada w turbulencje... ostatnio nawet jakby mniej ;/ sam już nie wiem
więc mówisz że wydech też mógłby powodować takie drgania? bo jedną gumę mam do wymiany przez to trochę mi "zwisa":P bo stara się wyciągnęłaCytat:
Napisał kmito
U mnie to jest jakby cały zespół napędowy wpadał w drgania i słychać lekkie odgłosy uderzania metalu o metal.Cytat:
Napisał provokator
Odgłosy dochodzą z kierunku jak bym patrzył przez tablicę wskaźników.
Ale to może być złudne.
Pojawiają się, rzadko i tylko przy raczej ostrym ruszaniu .
Dlatego byłem pewny, że to poduszka.
Przy okazji zobaczyłem ten pęknięty mostek.