zadzwon do mnie lto powiem ci jak odczytac bledy. moj nr 507154963. zadzwon jak bedziesz przy aucie
Printable View
zadzwon do mnie lto powiem ci jak odczytac bledy. moj nr 507154963. zadzwon jak bedziesz przy aucie
Kasza85 dzięki za pomoc, lecz jedyne co wychodzi to 4444 i 0000 :/. Wiec zabrałem Belle na szybki wypad, żeby od razu po jeździe sprawdzić, ale niestety to samo 0 błędów. Dziwne to jest bo przez około 20 min jest wszytko ok, potem się zaczyna lekkie dławienie, słaba reakcja na pedał gazu, ale to wszytko stopniowo najpierw się to zaczyna na 5-4k RPM potem już przy 3k RPM. Na razie sobie odpuszczam, w przyszłym roku się tym zajmę :D btw. Wszystkiego najlepszego :)
czujnik temperatury płynu chłodzącego może być - daje sygnał że silnik nie dogrzany i przelewa, niewielka nieszczelność w dolocie - to przychodzi mi do głowy. kiedyś miałem podobne objawy to padł czujnik położenia wału korbowego - gubił sygnały - brak błędu w motroniku
Wtyczka 3pin od ecu powinna być po lewej stronie w nogach pasażera. Blisko środkowego tunelu bo tam znajduje się komputer.
W 96r powinien to być już silnik 180KM z modułem zapłonowym zamiast aparatu.
FiatEcuScan powinien bez problemu połączyć się z tym ecu.
Uszkodzony czujnik położenia wału objawiałby się gaśnięciem na rozgrzanym silniku, jak ostygnie można odpalić - ciepły nie zawsze da się odpalić.
Stawiam na nieszczelność w dolocie lub uszkodzony przepływomierz ewentualnie sonda lambda.
Te uszkodzenia bardzo często nie pozostawiają błędów.
Masz tam lpg czy tylko benzynka ?
Właśnie rozmawiałem z ojcem i stawiamy na przepływomierz lub sondę. Co do lewego powietrza to muszę dokładnie obejrzeć gumę za przepływomierzem. Czujnik od temperatury też zobaczę. Podłączyć się da tylko ja mam niekompatybilny interfejs... muszę się zaopatrzyć w VAG KKL ale to dopiero w marcu, teraz będę musiał i tak zostawić ja na 2 miesiące :(, o tyle dobrze że będzie miała dobrą opiekę :). LPG jest ale odłączone.
Edit: Na 99% padła sonda lambda. Zastanawiam się nad tą KLIK, miał ktoś z nią do czynienia ?