Zrób próbę cisnieniową tego cylindra
Printable View
Zrób próbę cisnieniową tego cylindra
Zrobie jeszcze kilkadziesiat kilometrów i sprawdze bo nie daje mi to spokoju mam nadzieje ze było to przyczyna nie umiejetnego nalewania oleju... Bo tak jak pisałem juz w innym temacie planuje włożyc gaz i nie chce stracic kasy za instalacje jak mi sie silnik rozpada... Chce nazbierac jak najwiecej informacji zeby podjac decyzje jaki to ma sens. Wgl macie gaz w alfach 155? macie jakies rady przed zalozeniem gazu mam na to maksymalnie 2700zł czy za ta kaske da sie włozyc jakas normalna nie awaryjna isntalacje? no i czy wgl połoczenie ts-a 1.6 16V z lpg jest w miare rozsadne???
Odnośnie gazu to ja mam u siebie założoną instalację (z taką kupiłem) jeszcze II-giej generacji i powiem, że daje sobie radę. nigdy nie miałem z Nią większych problemów... Co do rozsądku to sama ekonomia mówi, że jazda na gazie jest połowę tańsza, jeśli dużo jeździsz to Ci się szybko zwróci koszt montażu.... pozdrowionka
jaki masz przebieg autka ? i przy jakim przebiegu jeśli wiesz była załozona instalacja LPG???
- - - Updated - - -
Bo auto jest duze wygodne i zajebiste wiec byłby sens tylko nastraszyli mnie wszyscy na tego ts-a ze lipa ze wadliwe a moje zdanie jest takie ze tego było mało i jak ktos miał usterki to od razu sie spinał...
Jak to mało?
Moim zdaniem winna jest uszczelka pokrywy zaworów. Osobiście zacząłbym właśnie od jej wymiany. Koszt niewielki a po wymianie mamy pewność co do dalszego postępowania.
Kurde kolejny :D Co niby w twojej alfie jest takiego skomplikowanego Kolego?Cytat:
Tak że nie ma w PL za dużo alf, oraz mechaników którzy je ogarniają.
Ja stawiam na to co bikemarek. Uszczelka pod dekielkiem. I dlatego olej leje Ci się od góry na świece.
Gadałem z mechanikiem i powiedział mi ze 99% to ta uszczelka a jak sie zapytałem o rozrzad to mi powiedział ze nie ma jakiegoś przyrzadu do zblokowania rozrzadu (nie wiem nie znam sie az tak) a wypozyczenie kosztuje 70zł + koszt jechania do innego miasta po to "coś" i ze mi nie zrobi pojade na fabryke fiata tam jest auto hit i robia wszystko do włoszek :) zapytam o cene rozrzadu jak bede gdzies w okolicy bo na moje oko pasek wyglada ok po odkreceniu pokrywy ale wole zeby to jakiś bardziej ogarniety :) a tak wgl ile kosztuje ta uszczelka???
- - - Updated - - -
omoron8 mało dlatego ze nie był to popularny samochód np jak opel astra... i mechanicy którzy nie maja ogromnych warsztatów moga czasem sie poprostu bac tego tak jak np moj mechanik a mieszka kilka domów dalej i jest doświadczonym gościem w miare bo codziennie widze jakie auta ma na parkingu a po drugie wszyscy znajomki sie u niego stołują i nikt nie narzekał jeszcze!
Nie ma blokad to się nie tyka bo nie chce zepsuć i to tle...
Uszczelka kosztuje pewnie ze dwie duchy więc to mały pikus. Gorzej jak masz krzywy dekiel ale na to się nie umiera ;)