Podlaczam sie pod temat mam to samo ,zmienilem termostat i dalej go grzeje ale tylko wtedy gdy wylacze nadmuch cieplego powietrza....gdy dmuchawa chodzi to trzyma 90C jakies pomysly??
Printable View
Podlaczam sie pod temat mam to samo ,zmienilem termostat i dalej go grzeje ale tylko wtedy gdy wylacze nadmuch cieplego powietrza....gdy dmuchawa chodzi to trzyma 90C jakies pomysly??
Niedrożna chłodnica??
źle to ująłem,termostat zostawmy w spokoju ;) chodzi o to że obieg jest tylko na silniku ,raz puszcza na chlodnice raz nie,chlodnica wygląda że była nie dawno wymieniana,,zasada niby prosta gdy na małym obiegu dostanie te 90°C termostat powinien otworzyć się na duży obieg i puścić na chłodnice,tymczasem powinien przymknąć obieg mały(czyli obieg na blokach) na postoju jest wporządku puszcza normalnie na duży obieg,gdy tylko wyjade z wyłączoną dmuchawą przycisne mu na 2-gim i 3-im biegu temp momentalnie rośnie,gdy dmuchawa włączona wszystko jest ok
Jaką masz pompę wody i kiedy była zmieniana? Jak masz plastikowy wirnik to możnaby sie temu przyjrzeć.
Zostaw auto na wolnych przez kilka minut jak jest zagrzane z wyłączoną dmuchawą i obserwuj
z klimą nic ostatnio nie robiłeś?
na temat pompy nie wiem nic,nie woem jaka jest i kiedy była wymieniana :/ na.wolnych przy wyłączonej dmuchawie po paru min nagle podnosi stan płynu oraz wyrzuca korkiem,a pompa jak padnie to leci zimne powietrze a u mnie leci ciepłe więc wyeliminowałbym pompe chyba że się myle
No jest taka możliwośc, że jak masz pompe z plastikowym wirnikiem to na wolnych moze cos tam pompować a na wyższych nie. Czyli powiedzmy jest wyrobiona i tłoczy za wolno bo sie ślizga. To tak w teorii.
Zobacz czy grzeje sie szybciej niz zwykle od zimnego i czy wolniej się robi ciepło z nawiewu
dobra w takim razie dlaczego raz puszcza.na chlodnice a raz wogóle,tu raczej pompa nie wiele ma do rzeczy,a całą tą sytuacje grzania się zauważyłem po wymianie płynu chłodzącego
a skąd wiesz, że nie puszcza? chłodniejsza ewidentnie jest chłodnica?
- - - Updated - - -
może się gdzieś przytkała? Spróbuj ją przedmuchać
Ogarnij najpierw co masz zalozone w silniku bo tak to mozna sie w nieskonczonosc bawic w zgadywanke .Zdjac pasek wyciagac pompe, jak jest plastikowy wirnik i nie byla zmieniana to bedziesz widzial.Z plastikowym wirnikiem nie wytrzyma wiecej jak 90 tys, bedzie widac pekniecie
Kolego nie pisz mu takich radykalnych rzeczy bo do tego co piszesz od strzała kłania sie rozrząd a to nie kosztuje kilka złotych. Pompa faktycznie do sprawdzenia ale na koniec. Najpierw cała reszta nie rodząca niepotrzbnych kosztów
- - - Updated - - -
a wspomniany termostat ja bym wcale nie zostawił w spokoju. Zdarza się, że nowe sie wieszają. Nie pamiętam czy w 2.0 turbo jest on przy pompie czy od drugiej strony?