-
Tak myślałem - przy alfie zawsze jest coś do zrobienia, a nie samą alfą człowiek żyje... Tak przy okazji zmierzyłbyś dla mnie parę rzeczy w tym podgrzewaczu - mianowicie długość (bez króćców), wysokość (bez świec) oraz grubość tego aluminiowego bloku i jakby się dało średnicę zewnętrzną króćców (bez zgrubienia) i średnicę otworu.
Mam zamiar zawalić coś takiego przed reduktorem gazu z wiadomych pobudek, trochę mi się poprawiło bo wymianie termostatu ale przy 30-to stopniowych mrozach wraz mi się auto nie nagrzewa.
Tak przy okazji to jedna świeca do tego ustrojstwa kosztuje od 12zł, 30-45zł to typowa cena za świecę - wiec sam wylicz czy to drogo czy tanio za zestaw...
-
Ok, wezmę zestaw w końcu z tylnego siedzenia i pomierzę ;)
-
Mnie ciekawi, po ilu KM "złapie" temperaturę i o ile to jest szybciej niż bez podgrzewacza :D
Trzeba czekać aż kolega zamontuje ;)
-
moglby ktos napisac jakimi kablami to ma podlaczone?
Bo 300W to dosc spore obciazenie, myslalem nad tym zeby zalozyc z jakiegos starego diesla oryginalne kable do swiec zarowych a nie bawic sie w jakies lutowanie
-
Na allegro po 60 zł chodzą zestawy podgrzewacza wraz z przekaźnikami od Renault. Ja myślałem też sobie założyć ale stwierdziłem, że u mnie przy nagrzewnicy elektrycznej jest mi to nie potrzebne.
Co do testów już gdzieś pisali, że skraca czas nagrzania z 4 km na nie całe 2 km - tzn osiągnięcie jakiejś tam temperatury, ale to najlepiej zrobić test FES'em.
-
Coś tak czuję, że w tej zimie już tego nie zamontuję