-
Nie miałem czasu dziś zajrzeć..zobacze w czwartek lub piątek ale podejrzewam też zewnętrzny mechanizm zmiany biegów tak jak mówi kusior007 lub warunki jakie panują na dworze jak myslicie jakie jest prawdopodobieństwo że coś przymarzło przez noc? Dam znać co było przyczyną usterki w czwartek bo mam wolne to się za to zabiore.
-
Całkiem możliwe, jeśli samochód od handlarza to nie zdziwiłbym się jakby mył komorę silnikową nie zważając na ujemną temperaturę ;)
Wymontuj aku i jego podstawę to będziesz miał dostęp do skrzyni i linek.
Linka odpowiadająca ruchowi przód/tył lewarka jest po lewej stronie patrząc od przodu auta. Spróbuj ją wypiąć i wtedy ruszyć lewarkiem.
-
Sorka wszystkich za spóżniony post ale poprosu nie było mnie ostatnio i nie maiłem jak opisać rozwiązania problemu. Przyczyną okazało się zawilgocenie środka auta a dokładnie podczas niskiej temperatury zamarzała woda skraplająca się pod meszkiem na mechanizmie lewarka (jak i na tym białym plastiku). Zdjełem meszek suszarka do włosów wysuszyłem dokładnie następnie osuszyłem wnętrze auta, ciepłym nawiewem troche klimą i problem znikł. Jak widać zazwyczaj problem tkwi w szczegółach. Dzięki wszystkim za pomoc :)
-
Powiem Ci ,że ciekawy objaw i mało spotykany
-
Powiem wiecej... skad sie tam woda wziela?
LOL
-
Uroki wilgoci i zimy to jak zamarzniętymi szybami od środka zimą..może handlarz czyścił auto w środku i nie osuszył dokładnie i się skropliła woda na mechanizmie.
-
mozesz recznie wrzucic bieg wkladajac reke kolo aku i wbijalac bieg łapka od skrzyni , przerabialem zagadnienie:)
-
Sprawdź płyn hamulcowy.Jeden zbiornik odpowiada za hamulce i skrzynię biegów.
-
heh.. miałem ten sam problem xD Też przymarzło.. Też nie wiem jakim cudem :P Przecież nie pierwszy raz myłem auto w zimie ;)
Oby do lata :D