Wibracje przy przy spieszaniu to może być któreś przednie łożysko.
Printable View
Masz na myśli łożysko w kole, pytam bo jeden kolega podejrzewał łożysko na wyjściu ze skrzyni biegów.
takCytat:
Napisał bart147
czy chodzi o napinacz paska wielorowkowego ????? czy do 2.4 jtd 2001 bedzie pasować ????Cytat:
Napisał matrix156
zapodaj jakies namiary lub foto !!!!!
nowy napinacz do 2.4 jts to koszt 320 zł - samej rolki nie idzie znależć :(
Witam ponownie!
Moj problem polega na tym ze gdy zapalam moja autko to potrafi nim troche zatrzasc,dodam ze nie dzieje sie to zawsze,czasami fajnie zapali-prawie nic nie czuc jak na diesla!
Bella wpada takze czesto w dziwne wibracje na biegu jalowym-tez nie zawsze!
Odrazu napisze ze dwumasowka jest nowa,podejzewam wtryski lub cos innego tylko co?
Pozdrawiam!
witam od jakiegos czasu wyzuca poliwo z pod wtrysku co robic
no ja tez cos podobnego mam. czasem zapala ladnie a czasem cos zatelepie podczas krecenia rozrusznikiem;/ tak jakby cos chcialo przeskoczyc przestawic sie sam niewiem co ale mi sie to nie podoba;/ mozliwe ze jest to wina paska urzadzen pomocniczych? bo pada mi napinacz z rolkami ostatnio troche przy n im grzebaalismy z kolega i wtedy to sie zaczelo dziac
Częstą przyczyna głośnej pracy silnika(na ciepłym silniku) 2,4JTd jest wyrobienie łączenia pompy oleju z wałkiem balansowym oraz wyciągniecie łańcucha pompy oleju. Objaw to grzechotanie słyszalne najbardziej na dole rozrządu. Rozwiązanie to zakup nowej kompletnej pompy koszt ok.650 zł(najtaniej) i jej wymiana. Nowa pompa już ma poprawione rozwiązanie połączenia pompy oleju z wałkiem balnsowym. Wymieniłem to w mojej alfie i żadnych dziwnych odgłosów na ciepłym silniku nie ma:)