-
Niestety, teraz już wiem, że z pewnością napinacz się nie nadaje do niczego. W Fiacie powiedzieli, że na zamówienie, czas realizacji ok.2 miesiące.
Najgorsze jest to, że autko mam niecały miesiąc. Poprzedni właściciel sprzedając zapewniał mnie, że rozrząd został zmieniony na nowy.
Za naiwność się płaci czasem wysoką cenę. Zmieniony był wyłącznie pasek. Napinacz był zespawany na sztywno.. Druciarstwo pełną gębą..
-
mam taki uzywany - sprawny. ale ile pociagnie to niewiem :)
-
Wow. Ile chcesz za niego?
-
w piatek sie zgadamy moze znajde nowy :)
-
Nowy..:crazy_pilot:W takim razie czekam do piątku.
Pozdrawiam.
-
Napinacz do 24 zaworowej jest już nie produkowany i nie wiem czy mają go jeszcze gdzieś w ASO towar wycofany bez możliwości zastąpienia tak ładnie nazywa się ten status towaru.
- - - Updated - - -
Sama się co teraz wsadzę do swojej w tym roku bedę po raz drugi wymieniać rozrząd.
- - - Updated - - -
A jeszcze jedno ta rolka do napinacza też ASO i pięć lat temu zaplaciłam za nią 500 zł.
-
Nie jest produkowany ok.10 lat, gdzieś tak wyczytałem. W Lanci KAppa 3.0 24V występował ten sam napinacz, tylko pod innym numerem. Namierzyłem taki, uwaga..w RPA ;) za 200 ojro. W ASO można podobno zamówić, czas oczekiwania ok/ 2 miesięcy, ale nie ma na to gwarancji. Trudna sprawa, bo nie wiadomo jak to będzie w przyszłości.
Istnieje podobno możliwość przeróbki na mechaniczny, ale nie wydaje się to prostą sprawą.
-
Masz rację ja zastanawiam się nad dobraniem czegoś od grupy Vw lu jakiegoś japończyka mają podobne rozwiązania,chyba że jeszcze mój będzie do montażu.
- - - Updated - - -
Ale nie wiem co mam już na ten temat myśleć to już prawie 250tys przebiegu a czy był wymieniany choć raz tego nie wiem.