evo zgadzam się z Tobą, ale mimo wszystko nie generalizowałbym.
Printable View
evo zgadzam się z Tobą, ale mimo wszystko nie generalizowałbym.
Z autopsji. Chciałem wymienić płytę podłogową w poprzednim aucie 156. Zakupiłem na alledrogo. Jak przyszło wyglądało fajnie, ale przy spasowaniu czar prysł. Wszystko było w tym "od biedy". Stwierdziłem, że szkoda było mojej wydanej kasy. A kolegę evo żal ściska, że co niektórzy fani marki serwisują awoje belle w ASo i używają tylko oryginalnych części ?, bo ja bym życzył tego każdemu fanowi marki. :)
Gratuluję podejscia. Zaden zal mi dupy nie sciska. Pozyjesz troche (bo zakłądam zes młody po komentarzach) to zrozumiesz ze nie wszystko co drogie znaczy dobre. Auto mojej zony serwisuje caly czas w ASO (akurat Hyundai) z racji tego ze są sprawdzeni i wiem jak robią, serwis auta od poczatku i bez problemów, oraz nie ma problemów z gwarancją (ceny znacznie wyzsze niz u pana Władka). Natomiast z wieloletnich doswiadczen z poprzednimi samochodami moge z bólem powiedziec ze cena i jakosc wykonania nie ida ze sobą w parze w większosci ASO. Mozna za lepszą jakość i lepszą cenę znaleźc dobrego mechanika. Więc po co przepłacać. Takze twój portfel twoje decyzje. Nic tylko sie cieszyc ze tak sie zachwycasz ASO w ktorych serwisujesz.
Nadkole polskiej produkcji, zakupione w sklepie motoryzacyjnym za 37pl. Pasuje bdb,tylko jeden otwór musiał zostać przeniesiony o 3cm :P. Odnośnie usterki być może spowodowanej przez ową dziurę w nadkolu, to po wstępnej diagnozie ( nie ASO ) prawdopodobieństwo jest duże, że alternator zaliczył za dużo brudu i się obraża.
Tomasz159.....zgodzę się z Tobą, że każdy gdzie chce i za ile chce serwisuje. Nie zgodzę się jednak co do części oryginalnych i zamienników......w większości przypadków części oryginalnych i zamienników chodzi o dokładnie te same części wyprodukowane w tej samej fabryce, tylko jedne opuszczają fabrykę tylko z logiem producenta np. Bosch jako przyszłe zamienniki, a inne z logiem producenta jak i również logiem danej marki i modelu jako części oryginalne. Różnice w cenie zależnie od marki samochodu sięgają do 200%.
Jak dla mnie to jest róznica tylko w tym co wyjechało czy też zostało złożone w fabryce a tym co jest do kupienia w czy ASO czy np na allegro.
Nie rozumiem tylko o co chodzi z płytą podłogową którą wymieniałeś w 156. Tak przegniło czy o co kaman??
Kupowałem chocby nadkola do 156, 166 i też innych marek np na allegro lub w intercarsie i nigdy nie miałem problemu więc po co przepłacać??
Co do tego buczenia to czy poprzednie nadkole nie uszkodziło dolotu przed filtrem?? Raczej takie buczenie przy braku nadkola nie jest normalne??
Raczej nie uszkodziło, chociaż w 100% nie jestem pewien.....dowiem się jutro w ASO.
Jesteś kolego z Podkarpacia. Skąd dokładnie?? Może ktoś z forumowych kolegów ci pomoże w diagnozie??
Jestem z Jasła. Umówiłem się na jutro w ASO Fiat Krosno. Jest tam odpowiednia osoba, która zajmuje się moja AR i pojęcie w motoryzacji ma ponadprzeciętne.....po prostu prawdziwy fachowiec.