Diwajs ten ma zapobiegać wibracjom przedniej grodzi, szczególnie przy jeździe po nierównych nawierzchniach. Jest to coś w rodzaju tłumika masy, jeśli tak to można po polsku nazwać.
fraza klucz: "scuttle shake" - po polsku nie ma chyba odpowiednika
Printable View
tym co odchudzają swoje auta taki gadzet raczej nie przypadnie do gustu, można też zalać betonem bagażnik by dociążyć tył:)
Załącznik 83835
znalazłem tylko to
nie było opisu po co to jest
masa tłumiąca, po jednej stronie, żeby samochód wyważyć
Śmiem twierdzić, że to nie jest se taki zwykły ajzol, żeby kilka kg przybyło. Ktoś w fabryce zadał sobie trudu , żeby to nawet było odpowiednimi momentami przykręcone. Celem montażu zapewne było tłumienie jakichś sił, lub równoważenie masy. Tyle z domysłów. Może jakiś rozgarnięty mechanik w ASO będzie wiedział
Biorac pod uwage,ze ogolnie masa GTV czy Spidera nie jest mala to te kilka kg nic nie zmieni wg mnie.
Osobiscie bym to wypier.... ale najpierw bym sie dowiedzial co to robi,bo mimo tego,ze wlosi sa debilami to moze projektowal to ktos z poza wloch i ma to sens ;)
Az sprawdzilem czy w moim GTV nie ma czegosc takiego....
Jedz do ASO.... Oni musza dojsc co to jest? Jak widac na forum nikt nie wie poki co ;)
ja w swoich Gtv'kach nie mam i nie miałem tego ustrojstwa, zarówno wcześniej w 2.0 TS i teraz w 3.0 V6
jak ktoś myśli o wydechu na dwie strony to musi się tego "ciężarka" pozbyć