Wydaje mi się, że to nie jest jednak rzeźba, bo znalazłem już kilka Vek z takim dolotem do kolektora. Alfa jest z 1998, a silnik (rok produkcji 2002) wyciągnięty z Alfy z 2003.
Printable View
Wydaje mi się, że to nie jest jednak rzeźba, bo znalazłem już kilka Vek z takim dolotem do kolektora. Alfa jest z 1998, a silnik (rok produkcji 2002) wyciągnięty z Alfy z 2003.
Przydałoby się porównać u kogoś... Może u Moniki ? Silnik niby ten sam ...
Jutro podjade do mechanika który mi przekładkę robił (jak podłączał 'nowy' silnik to mówił, że musi poprzerabiać kilka podłączeń, bo są inne i nie pasują). Może on coś będzie wiedział. Czym się różnią CF1, CF2 i CF3? I kiedy one występowały?
- - - Updated - - -
W 166 jest trochę inny dolot. Inaczej to jest popodpinane.
On się gazem nie zajmuje. Nawet ten w Kamieńcu powiedział mi, że 'posprzątanie' tego to przynajmniej 200zł za robociznę. Przed przekładką też była lipa.
Cf2 jest na pojedynczym katalizatorze, cf3 juz nie ;] Ta zaslepiona odma nie jest Ci potrzebna, mozesz kupic pokrywe 2 glowicy z cf2 i nie bedziesz juz mial problemu z odma bo tam jej poprostu nie ma. Zeby usunac to rzezbe ktora zrobil mechanik mozesz poszukac przewodow odmy na allegro i bedziesz mial cale a nie jakies lepione :) chyba ze Ci to nie przeszkadza, byle zeby ta lepiona nie puszczala lewego powietrza w dolot.
Przeszkadza mi to, że nie spałna to swojego zadania, bo zbiera mi się czasem biały nalot (w śladowych ilościach) na korku i kopci na biało jak lokomotywa. Wydaje mi się, że po to ta odma jest, żeby działała. Zobacze jeszcze jak wygląda dolot/kolektor ze starego silnika.
To ja na pewno nie mam CF3, bo tylko 1 kata jest. A różnica między CF1 i 2?
Z tą lokomotywą to trochę przesadzasz :D
Ja mam jedna odme i spelnia swoja role i uwierz mi ze bez tej jednej tez jest ok :) bialy nalot na korku nie jest spowodowany tym ze masz jedna zaslepiona bo ona ma odpowietrzac skrzynie korbowa. Przez lato tez miales nalot i kopcil czy zaczelo sie tak dziac przez zime? Nie ma CF1, przynajmniej nie przy tym silniku, a to ze masz jeden katalizator nic nie zmienia bo zostal po starym silniku w ktorym zapewne(po czesci) jest osprzet z cf3?