to tez zalezy jakie są klocki, bo jesli tanie i miekkie to owszem strasznie syfią, u mnie z kolei za wiele pyłu sie nie wytwarza, a mam tarcze nawiercane i nacinane
Printable View
Wiem jakie sa plusy i minusy sporotowych tarcz ;)
Uzytkuje nawiercane tarcze w drugim aucie...
Auto raczej nie bedzie uzywane zbyt ekstremalnie i nie szukam nic po "taniosci".
Nie mam poprostu przeglady rynku to pierwsza sprawa, Druga,ze auto bedzie autem czesciowa z przeznaczniem wystawywym i tu chodzilo mi o design fajnej tarczy,ktory jest napewno efektowniejszy i dodaje sportowego charakteru.
Po przegrzebaniu roznych ofert, przemyslalem temat i to co wsadzilbym wiecej w tarcze wole przeznaczyc na inne gadzety.
W zwiazku z tym prawdopodobnie zakupie gladkie Brembo + klocek TRW
Czy taki zest wg Was bedzie ok? Moze ktos mial taki zestaw?
nie wiem czy trw mają różne twardosci ale wg mnie zainwestuj pare zetek w greenstuffy bedziesz bardziej zadowolony
na 305 ja bym posypał DBA + Dobre ferodo ds ...(jaki tam model sobie życzysz) tyle, że w tysiu to sie raczej nie zmieścisz :P
Były chyba jakieś 305 mm do sprzedania ostatnio na forum jak dobrze kojarze
W prawdzie w 147 ale mam tarcze brembo + klocki trw i sprawuja sie bardzo dobrze i nie pyla.
Ja polecam.
Zestaw Brembo tarcze 480 komplet + ferodo premier 260zł wiec mieszcze sie w 1000 ;) Co prawda to nie seria DS,ale jak wspominalem... to nie auto do zapierdalania ;)
Mialem Premiere w innym aucie i sprawdzaly sie dobrze przy ulicznej jezdzie i sporadycznym upalaniu.
Jezuuuu,ale ja klamie :D To auto zapierdala,ale bede sie staral tego nie robic ;) hahahahaha
Ligar z DBA jest jeden klopot,bo temat dzis sprawdzilem. Nie ma prawdopodobnie na magazynie w Europie wiec okres oczekiwania nawet do 3 miesiecy,wiec czarna dupa :(
Ogolnie to z tego co przewiduje, juz tak serio to glowne uzytkownie tego auta to bedzie miasto przy nie za duzych predkosciach oraz trasa.
Nie przewiduje jakies ekstremalnej jazdy i dlatego nie widze tak do konca sensu ladownia ponad 1500 w hebel,ktory bedzie hiper zajebisty.
Choc nie ukrywam,ze kusi mnie to strasznie.... np. DBA jest naprawde kuszace,ale tu afera z czasem realizacji.
Dlatego spuscilem troche cisnienie z pierwotnego planu kiedy upieralem sie przy nawiercanych i wybralem gladkie brembo.
No chyba,ze ktos ma jakis pomysl na ktory jeszcze dzis nie wpadlem studiujac wujka google pol dnia? ;)
Jak chcesz prezencje to włóż tarcze 330, poszerz zacisk i dorob adapter. Do tego ładna czysta felga i będzie miodzio.
Brembo + TRW - nie polecam :P. Mam w 166 i piszczy jak cholera, w każdej fazie hamowania. Klocek nie jest spalony, pasta miedziana była nakładana przy montażu.
Co prawda w dupowozie, ale mam zestaw ATE PowerDisc + Ferodo Premier. Zero piszczenia, hamuje fajnie.
Adapter to nie klopot :) Co znaczy poszerz zacisk? Jak moge poszerzyc swoj zacisk?
Jakby mnie bylo stac to bym wsadzil taki zestaw :D
http://www.brakes.pl/product_info.ph...db4c4ab64ab151
W sumie mnie stac,ale to mocno zburzy budzet na te auto,a poza tym to przegiecie kupowanie zestawu,ktory przekracza wartosc auta ;)
Co prawda taki jest tuning,ale tez trzeba miec troche zdrowego rozsadku...
Mam jeszcze kupe innych rzeczy do zrobienia w tym aucie :)
- - - Updated - - -
Nie znalazlem ATE Power Disc w tym rozmiarze w PL u kilku dystrybutorow :/
Szczerze mowiac to mialem nadzieje,ze bedzie ciut latwiej jesli chodzi o tarcze.... irytujace,ze Mikoda nie robi,skoro podobno robi tez dla Brembo,a Brembo ma ofercie.... dziwne....