oj tam oj tam - pisz ile chcesz ;)
Printable View
oj tam oj tam - pisz ile chcesz ;)
patrząc na to co masz pod maską , to sporo rzeczy może być nie tak(brud i korozja), znajdź najpierw drugi czujnik temp cieczy, powinien być w głowicy, zmierz wszystkie czujniki czy są ok sondę też, sprawdź jak palec rozdzielacza, sprawdź podciśnienia, zobacz w jakim stanie świece, czujnik położenia wału, na początek czy chociaż syfu na nim nie ma(często opiłki się przyklejają), Ja obstawiam za źle pracujący ukłąd automatycznego ssania.
z mojej skromnej wiedzy jest to standardowy sinik 2.0 v6 TB 12v 201 KM. PS. da się go przerobić podobno na 3,0 v6 TB ile KM nie wiem
Brud może i jest ^^ no bo odkąd kupiłem do jazdy opla to ten stoi i czeka na nowego właściciela. Korozja hmmm nie ma tragedii na końcu komory silnika znajduje się filcowa mata pokryta aluminium i to rude tam w górze zdjęcia to jest filc na poprzecieranych elementach :) po lewej stronie powyżej filtru powietrza leżą aktualnie dwa klaksony, wykręciłęm je i położyłem tam bo podczas jazdy lało wodą na nie i trąbiły same :)
Ponadto powiedziałbym tak, jak umyję silnik z kurzu i tego błota co tam leży to jest suchy :)
Bez mrugnięcia okiem sprzedam za 1600 zł i to cena już nie do negocjacji.
Za chwilę wrzucę film z pracy silnika nagrany dosłownie 20 minut temu.
- - - Updated - - -
http://www.youtube.com/watch?v=Q_JKX...ature=youtu.be
Odpalony dziś po długiej przerwie tak pracuje.
Czyli tak na prawdę chcesz ją sprzedać z powodów związanych z problemami które w niej występują?
chodzi mi o korozje złączy
elektrycznych
Która może również zakłócać pracę jednostki napędowej.
z tego co widać na filmiku, to bez kontroli wszystkich połączeń kabli ciężko cokolwiek diagnozować, auto wygląda jak po powodzi, albo sporo po bezdrożach jezdziło, sporo kombinowane w elektryce, a to 164 nie służy
Jeslsi juz sprawdziłes to co koledzy pisali - sprawdz cz. połozenia przepustnicy i lewe powietrze w dolocie. sprawdz czy przepływka sie niewiesza,
cz. ciśnienia oleju -do sprawdzenia.
ciśnienie oleju raczej nie ma wpływu na to.