Wiem o tym że nie występuje trochę się elektroniką bawię. Myślałem że kolega sam płytkę zrobił i zaprogramował procek.
Ja bym wolał wyświetlacz 2x16 znaków i w miejscu gdzie są kontrolki otwarcia drzwi, u siebie tego nie mam więc jeszcze lepiej:D.
Printable View
akurat ten http://www.telwis.pl/uniwersalny-kom...ukp-p-119.html
ma jeszcze większy wyświetlacz bo 2,5"
no do tej płytki jest możliwość podłączenia innych wyświetlaczy w tym 4x20 lub z nokii5110
ja zdecydowałem się jednak na ten z siemensa s65 bo mi najbardziej pasował i wydawał się najczytelniejszy
Lubię takie ciekawostki. Fajnie gdyby wyświetlane elementy były w kolorze podświetlenia deski.
czy to podejdzie do boxera z 96 roku ??? chyba sie wlasnie zdecydowałem na takie cos :)
A w jtd to zadziała ? skąd sygnał spalania? według sprzedawcy UKP na allegro nie da się podłączyć bo w 146 jtd nie ma sygnału spalania......
w przypadku boxera podobnie jak ts nie powinno być problemu
natomiast dla jtd dodatkowo trzeba by było zamontować dwa przepływomierze mierzące ilość paliwa ale nie jestem pewien
np lybra z jtd 105 posiada komputer spalania , o ile mi wiadomo to tych przepływomierzy paliwa nie ma , więc skąd tą informacje otrzymuje?
nie wiem dokładnie jak wygląda dostarczanie paliwa w jtd dlatego ciężko mi powiedzieć skąd bierze ten sygnał możliwe że też sczytuję go z wtryskiwaczy
a jest jakiś dobry manual jak takie coś zamontować ??
konkretnego manuala pod dany model nie ma w archiwum do którego podałem link jest ogólna instrukcja jak należy podłączyć komputer, który pin pod co podłączyć,
a informacje gdzie podłączyć się pod dany sygnał w alfie można znaleźć w manualu od alfy 145