Jest wyżej ale bardzo nieznacznie. To jest wina mechanizmu regulacji wysokości, tak przynajmniej mi sie wydaje bo nie moge znalezc innej racjonalnej przyczyny.
Printable View
Jest wyżej ale bardzo nieznacznie. To jest wina mechanizmu regulacji wysokości, tak przynajmniej mi sie wydaje bo nie moge znalezc innej racjonalnej przyczyny.
U mnie oparcie przy mocniejszych ruchach skrzypi, ale przy normalnym siedzeniu bez specjalnego mocnego opierania się wszystko jest ok, przyznam może to być denerwujące, sposób naprawy, czułe ucho, zlokalizowanie skrzypień, troszkę smaru i po kłopocie, lub jeśli nic nie pomoże po prostu używany fotelik z innej Alfy ( ale to dość radykalne rozwiązanie) 8)
ja mam 182cm i nawet na najwyższym ustawieniu mam jeszcze sporo do podsufitkiCytat:
Napisał Bucek
U mnie wygląda to następująco: fotel nie piszczy ani nie trzeszczy, ale buja się w przód i tył delikatnie przy ostrym hamowaniu, co do gniazd pasów to mam odwrotny problem, mianowicie gniazdo od pasażera delikatnie potrafi popiskiwać ale gdy jest pas u pasażera nie zapięty :cry: a co do wysokości fotela to Alfa to nie japończyki w których siedzi się na ziemi :wink: kolega który ma 182 cm wzrostu i na najwyższym ustawieniu fotela sporo miejsca nad głową to ma chyba jakis inny fotel (może kubełek :lol: ) a poważnie to u mnie nie ma mowy żeby podwyższyć chociaż trochę bo efekt jest taki, że czuję się jak na taborecie kuchennym :mrgreen: ...pozdrawiam
Nie chwaląc sie ja mam 193 cm wzrostu i daleko mi jeszcze do podsufitki w mojej 146. czasem nawet sobie trochę podnoszę fotel a mam standard nie jakieś kubły.Cytat:
Napisał daroo
Cytat:
Napisał Bucek
Tylko czemu np. w 147 fotel kierowcy z regulacją wysokości można ustawić duuużo niżej..Cytat:
Napisał adk
Skoro jest już poruszony temat wysokości fotela w 145/6, to mam pytanie.
Czy ktoś się kiedyś przsyglądał i szukał możliwości obniżenia jego położenia :?:
Czy da się coś jakoś przerobić, żeby siedzieć niżej :?:
Czy ktoś wie jak bardzo konstrukcyjnie różnią się fotele od 145 i 147.
Bo w 147 fotel kierowcy ma sporą regulację wysokości i dla odmiany jest dużo niżej niż fotel pasażera.