rozrząd wymieniany jakies 3 tys km temu więc nie uśmiecha mi się go zwalać. musze powycierać wszystko być może nie będzie tak źle
Printable View
rozrząd wymieniany jakies 3 tys km temu więc nie uśmiecha mi się go zwalać. musze powycierać wszystko być może nie będzie tak źle
Jeśli nie uszczelniacz wału to ślepe uszczelniacze wałków wyrównoważających, górny da sie zmienić bez większego problemu, do dolnego juz trzeba odkręcić koło zamachowe, a co za tym idzie mamy już na wierzchu uszczelniacz wału :D
Mi tez gdzies olej sie saczy na wydech. Smierdzi czasem troche ale do rozrzadu zostalo 13000 km i mechanik mowil abym spokojnie przejezdzil i przy rozrzadzie uszczelnimy silnik.
możę z maglownicy ? sprawdz poziom płynu wspomagania
Pjona sam sobie zaprzeczasz, mowa jest o wycieku oleju a Ty piszesz o płynie wspomagania... ;)
Kolega konkretnie napisał więc ci, którzy piszą o rozrządzie nie mają bladego pojęcia o czym piszą. Uszczelniacz wału od strony sprzęgła nie ma nic do uszczelniaczy rozrządu. Wyciek, o którym pisze założyciel tematu najprawdopodobniej pochodzi od uszczelniacza wału lub zaślepek wałków wyważających. Latem temat przerabiałem na własnym samochodzie. Do wymiany poszedł uszczelniacz (ok 100zł) oraz profilaktycznie zostały uszczelnione zaślepki balansu.
Strasznie tu gdybacie.
A póki się nie pozagląda dobrze pod auto, to tylko wróżenie z fusów.
Równie dobrze może cieknąć uszczelka pod klawiaturą i spływa po silniku.