Luftmasemenge to przeplywomierz powietrza jest nad obudowa filtra powietrza, w DE kosztuje okolo 100 euro, jechac chyba mozesz tylko spalanie wzrosnie i pewnie moc spadnie ale to spece niech potwierdza
Zarzucone przez TapaTalk 2
Printable View
tak ale ja nie wiem jak to zrobic jak go odpiąc i gdzie on jest jesli chodzi o alfe jestem laikiem .
a nawed jak bym go odpioł to czy moge tak przejechac 1200 km do polski ?
U mnie w 2.4 jtd to jest zaraz nad filtrem powietrza, jak stoje prz otwartej masce to mam zaraz na poczatku komory silnika po prawej stronie taka czarna rure dosc gruba i ona zchodzi w dol do filtra i tam jest to cacko z taka wtyczka chyba na taki klips to sie trzyma, jesli wybierasz sie teraz do auta to wez latarke :cool: bedzie ci latwiej zobaczyc, ale czy tyle kilometrow bez przeplywki mozna jechac to niewiem. W ramach testow ludzie tu sugeruja ja odpiac i zobaczyc czy jest roznica, ale ile km mozna tak jechac niemam pojecia
Tak z ciekawosci, w jakim warsztacie byles w DE? W jakim miescie?
Zarzucone przez TapaTalk 2
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...OD=3&DRW_NUM=3
interesuje cie to pod nr 1
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/02/200.jpg
i stało sie auta nie moge odpalic ....teraz to juz naprawde masakra
Odłączałeś przepływke zanim silnik odmówił współpracy? Zdążyłeś?
nie odlaczylem jej mialem dziisaj rano
Gdzie ty dokładnie przebywasz teraz? W Belgii? Może zapodaj prośbę na emigrantach o pomoc z kompem, być może ktoś jest w twojej okolicy....
Jak się zachowuje auto? nie kręci wcale, czy kręci i nie łapie?
Najlepsze rozwiązanie, to podpięcie pod kompa. Wtedy będziesz miał wszystko jak na tacy - być może są nowe błędy. Wypnij konektor elektr. z przepływki i zobacz czy coś da. W JTD poza dużym spalaniem nic się nie stanie (ja kiedyś zrobiłem ok.1000km z odłączoną). Jest jeszcze taka możliwość, że EGR nie domaga - może być zabrudzony albo uległ awarii. Czyszczenie, zaslepienie. Więcej w temacie o EGR.
słuchajcie udało sie odlaczyłem wtyczke i odpalił bez problemu . jutro garaz belgia (liege).dziekuje wszystkim za pomoc
W polsce nie bylo by problemu a na emigracji zawsze jest cos trudmo zalatwic wszyscy cie maja w du...
Jedziesz do warsztatu i nikt dla ciebie nie ma czasu ech ... ok
Dziekuje za pomoc odezwe sie jak odbiore z warsztatu
Pozdrawiam i zycze udanej niedzieli