Z zarowka h7,nie ma problemu, z hidami różnie bywa.
Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2
Printable View
a co ze spryskiwaczami? Nie są wymagane? Mam zderzak bez...
Jak trafisz na kogoś kto będzie chciał Ci dowalić to o wszystko się będzie czepiał. Kolega 3 lata ma hid'y 6h w B5, mandatów trochę nazbierał ale miał szczęście i o spryski podczas kontroli ani badan tech. nikt się nie pytał. Innego podczas 1szego przegladu cofneli za hidy :]
Nie chodzi o to na jakiego gliniarza sie trafi, ogólnie czy takie coś jest legalne czy nie?
kusior007 dlaczego z h7 nie ma problemu, a z hidami już tak?
Żarówkę h7 masz normalnie montowaną w reflektorze, także jak w soczewce będziesz miał taką żarówkę to nikt nie może się doczepić.Soczewka daje lepsze światło, zobacz w temacie jaka jest różnica , warunek jest taki, że musi być gładkie szkło w reflektorze, w alfie jest.
Hidy są z przetwornicami i dają w zależności od modelu różną barwę światła i są w soczewce imitacją ksenonów, ale nie ksenonami, bo do tego potrzebujesz spryskiwaczy i układu samo poziomowania.
Kolega wyżej dobrze mówi. Ja do tego dodam jeszcze tylko mały fakt - ostatnio miałem kontrolę drogową (całe szczęście rutynowa :D ) i pierwsze co Policjant sprawdził to właśnie czy mam spryskiwacze lamp.
Ja miałem GTA loock z Łomianek, świeciły zadowalająco. Polecam