Andrew niestety nie wiem jak ME 2.1 operuje czy sekwencyjnie czy grupowo na 2 banki.
cabrio co bylo robione ostatnio przy silniku?
Printable View
Andrew niestety nie wiem jak ME 2.1 operuje czy sekwencyjnie czy grupowo na 2 banki.
cabrio co bylo robione ostatnio przy silniku?
nic wszystko bylo ok tylko juz dwa razy wymienialem skrzynie biegow bylem u mechanika i powiedzial mi ze jakis czujnik padl ktory jest winny za silnik tzn. powiedzial ze wtej chwili silnik chodzi jakby chodzila tylko jedna glowica ze nie przepala na jedna strone glowicy
Wiesz która głowica nie chodzi?
W samym silniku nie ma czujnika ktory wylaczylby jedna glowice... ;] u mnie kiedys chodzil tylko na 1 jak znajomy nie wkrecil swiec w przedniej glowicy i co najlepsze silnik trzymal rowno 600 obr... Zapala sie czerwona marchewa?
Nie ważne który to rok auta bo każda 156 v6 ma full sekwencję wtrysku i zapłonu. Jeśli dzieją się anomalie na obu paliwach do sprawdzenia czujnik położenia wałka rozrządu - po prawej na tylnej głowicy.
Sprawdź w/w czujnik i odzywaj się znowu, pomożemy :D
zadna kontrolka sie nie pali podobno jest jakis czujnik ktory jest winny za jedna i druga strone glowicy mechanik powiedzial mi tak ze wszystkie glowice sa ok swiece tez tylko jakby jedna glowica nie dostawala pradu na swiece i chodzi tak dlatego
- - - Updated - - -
o wlasnie tez bym stawial bardziej na ten czujnik
- - - Updated - - -
znaczy chodzi wam o czujnik walu ten podzpodem silnika na kole jak cos to prosil bym o zdjecie tego czujnika i miejsca do zlokalizowania go
Czujnik walka rozrzadu, jest wkrecony w 1 glowicy z boku, tej od strony sciany grodziowej, jak patrzysz na silnik to szukaj go pod/za przepustnica.
witam bylem na komputerze i padla sonda lambda tak wykryto
mam pytanie jaka kupic sonde do mojej alfy czy sa jakies rodzaje