Heh w alfie nie miałem ponad programowej ilości osób ale przypomniało mi się, jak przewiozłem młodą z koleżanką w bagażniku w Borze;D W prawdzie nie za długo, ale śmiechu było co nie miara;D
Printable View
Heh w alfie nie miałem ponad programowej ilości osób ale przypomniało mi się, jak przewiozłem młodą z koleżanką w bagażniku w Borze;D W prawdzie nie za długo, ale śmiechu było co nie miara;D
miejsca w GT jest wystarczajaca ilosc, wyjazd na zagraniczne wakacje, czy na imprezy rodzinne typu slub itd nawet w 3-4 osoby nie sa problemem, co prawda utrudniony jest dostep do tylnych siedzen ale cos za coś.
pzd.
Co do miejsca to więcej niż się spodziewałem po sylwetce samochodu.
Ostatnio rozwoziłem rodzinę po chrzcinach i nikt nie narzekał :) Jedynie po jednym głębszym z tyłu ciężej wychodzić :) ale co do miejsca to normalny kompakt.
Porównajcie miejsce w gt do "prawdziwe przestronnego" auta jakim jest skoda Octavia 1, współczuję osobom ponad 180cm, z tyłu fotel przedni między nogami, głowa wali po suficie, z przodu albo odsunięty mocno fotel albo kolana uderzają w plastiki deski... Ale za to jaki bagażnik lol...
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Mi wystarczyło jak zobaczyłem George'a jak pakuje wszystkie manele po spocie majówkowym na kopcu ( krzesła , stół ogrodowy ) Ja bym podpiał w jego przypadku GT pod kategorie VAN heheheh . Też choruje na GT mimo moich wczesniejszych obaw o ilość miejsca .
- - - Updated - - -
E no przeca Octavia 1 to podłoga z Golfa 4 więc o jakim miejscu tu godka?:) Ja mam problemy w tym wehikule tylną kanapę swoją osobą obsadzić . Jedno co zasługuje na pochwałe to gigantyczny wręcz kufer .
A porównajmy Octavię do Lancii Themy - o kurczę, co ta Skoda ma tak mało miejsca na nogi? A bagażnik do Volvo V70 - a co on w Skodzie taki płytki? Ciasny szrot.
A tak naprawde miejsca z przodu jest naprawdę sporo. Z tyłu na nogi w zależności od tego jak jest ustawiony fotel jest praktycznie identycznie jak w moim poprzednim Golfie IV. Miejsca nad głową jest jednak mniej z uwagi na linię dachu. Auto jest niskie i tego się nie przeskoczy. Z przodu osoby powyżej 190 cm powinny zrobić przymiarkę, żeby mieć pewnośc, że głowa nie dotyka sufitu. Z tyłu mogą siedzieć osoby do ok. 180 cm.
Bagażnik w tym samochodzie wypada jak najbardziej pozytywnie jak na coupe :) W 2 osoby komfort jazdy bajka, no chyba że ma się ponad 190, tak jak pisał kolega wyżej. Z tyłu 2 osoby usiądą bez większego problemu, jedyne co, to trzeba delikatnie fotel posunąć do przodu jak ktoś z tylu ma długie nogi ;)
Często wożę ludzi na tylnej kanapie i nie narzekają na brak miejsca. Jedynie ci wyżsi mają trochę problem, gdyż uderzają głową o sufit (szczególnie siedząc na środku). Jeżeli chodzi o bagażnik to nie ma się do czego przyczepić :)
przed zakupem porównywałem GT z Laguną Coupe i 407 Coupe - bella ma bezapelacyjnie najwięcej miejsca na tylnych kanapach; o ile się nie mylę, to jedyne coupe rejestrowane na 5 osób
no nie gadaj, że GT ma więcej miejsca z tyłu niż Laguna i 407 coupe ? :confused: Przecież zarówno Peżot jak i Reno są autami optycznie wyraźnie dłuższymi/większymi. Danych telemetrycznych nie sprawdzałem.