Panowie czy ktos wie jaka firma produkuje oryginalny wysprzeglik do 1.9 JTDM, mam na oku wysprzeglik firmy FTE za dobra cene ale nie wiem jaki jest oryginalny.
Pozdrawiam:)
Printable View
Panowie czy ktos wie jaka firma produkuje oryginalny wysprzeglik do 1.9 JTDM, mam na oku wysprzeglik firmy FTE za dobra cene ale nie wiem jaki jest oryginalny.
FTE to oryginał
Nawet jak nie puszcza - to sprzęgło powinno wytrzymać bez problemu 100.000 km. A gwarancji, że uszczelniacza nie trafi szlag za 20-30 tysięcy kilometrów - nie da nikt. Koszt uszczelniacza w porównaniu z kosztem demontażu skrzyni jest niewielki - dlatego tutaj sugerowałbym tak czy inaczej go wymienić - chyba, że jest zamontowana "nówka sztuka"...
Sprzęgło 804564 Valeo 620zł, simer 12015763B 80zł, wysprzęglik zamiennik SAMCO M30012 320zł (ale nie mam sprawdzonej trwałości). W tych cenach spokojnie kupisz.
Samco czy SAMKO również nie polecam.
Co do oryginalnego wysprzęglika, to i w LuKu w pudełku, i w VALEO, i w SACHSie można znaleźć w środku FTE. Nie powinno Was to boleć jak znajdziecie to w pudełku bo jest to jeden z oryginalnych producentów.
Coś wam powiem sprzedaje w sklepie moto i jeśli chcecie tani wysprzęglik z firmy FTE kupcie go z insigni 2.0 cdti 131km pasuje idealnie a kosztuje tylko 250zł :) ja zaryzykowałem i jeżdżę! wizualnie niema różnic oprócz numeru
Kupilem wlasnie dwumas, sprzeglo, i wysprzeglik. Sprawa tyczy sie wysprzeglika FTE i tu mam takie pytanie czy tak ma wygladac wysprzeglik do 1.9 16v. Zastanawia mnie brak tego metalowego przewodu z uszczelka na koncu.
Załącznik 89566Załącznik 89561Załącznik 89562Załącznik 89564Załącznik 89565Załącznik 89567Załącznik 89563
A moze powinien miec ten przewod w zestawie:
Załącznik 89568
Z gory dziekuje za odpowiedz osobom ktore zmienialy juz ta czesc u siebie i wiedza jak wyglada:)
I jeszcze jedna sprawa, czy ktos zna numer czesci uszczelniacza walu i ile moze kosztowac w ASO.