Sprezanie fabryczne i ubytków płynu brak. Mimo tego moze to byc głowica?
Printable View
Sprezanie fabryczne i ubytków płynu brak. Mimo tego moze to byc głowica?
a bąbelków zadnych w zbiorniczku od płynu tez nie ma??
Nie zauwazyłem, ale dzis przyjrze sie dokładnie
Uwaga bo mogą być inne.Cytat:
Napisał kukabara
Podmianka może być niemiarodajna.
Piszę mogą, bo według ePER na pewno są inne, ale same wkłady mogą być takie same.
kukabara, przejzyj dokłądnie cały dolot, "harmonijke" między częścią od przepływki a przepustnicą [często pęka i nie widać tego do puki się nie zdejmie jej z silnika i nie rozciągnie] ewentualne samostartem sprawdź czy nie podsysa lewego powietrza na laczeniu "kolanek" kolektora ssacego z podstawka z wtryskami. Krótko mówiąc ciut lewego powietrza i silnik zachowuje sie jak opisales, w mojej przerabialem to w sobote, co prawda nie wypadały zapłony ale zaczął ciut inaczej chodzic na wolnych obrotach, lekko bujał wskazówka na wolnych, i pojawialy sie chwilowe drgania, obejzalem dokladnie dolot i znalazlem nieszczelnosc na wspomnianej "harmonijce", po naprawieniu wszystko wrócilo do normy, silnik chodzi równiutko, wskazówka stoi jak zaczarowana i ani drgnie na wolnych obrotach.
pzdr. Grzesiek
Cze Kukabara
Mogę potwierdzić występowanie takich samych objawów u mnie (po zmianie świec, przepływki lambdy, elementów zawieszenia silnika). No może falowanie u mnie nie występuje, za to myślałem, że mam za niskie obroty - sądząc po wskazówce obrotomierza, po podłączeniu kompa okazało się że są idealne. A silnik dalej sobie delikatnie drga i po wydechu słychać wypadający zapłon. Prawdopodobnie cewki są już nie pierwszej młodości (ja mam zrobione 270 tys. km.). Elektryk powiedział, że trzeba by każdą z cewek na oscyloskopie sprawdzić i wtedy będzie wiadomo jak działa naprawdę.
A póki co już tak jeżdżę ponad 2 lata i dałem sobie spokój
Ogladałem tą harmonijkę i faktycznie w zgięciach widać pęknięcia, ale bynajmniej nie na wylot. Jutro ją zdemontuje, rozciągnę i zobaczymy.
Co do wypadających zapłonów to nie jestem pewien czy faktycznie wypadają. Objawy mam identyczne jak Ty czyli lekko falująca wskazówka obrotomierza i nieregularne drganie całego silnika.
Podobny problem w zeszłym tygodniu miał kolega Houek w swojej GTV-ce 3.0 v6 24v. Był przekonany na 100% że to jeden wtryskiwacz mu zalewa. Świece były sprawdzane , cewki również . Po małych konsultacjach dostarczyłem mu 2 sztuki wtryskiwaczy i 2 cewki z mojego poprzedniego silnika które były na pewno sprawne. Po wymianie podejrzanego wtryskiwacza i cewki nic się nie zmieniło. Okazało się że to ani wtryskiwacz ani cewka tylko dwie świece ( niby sprawne ) były przyczyną zamieszania. Po wymianie tych świec problemu nie ma z wypadającym zapłonem.