jak zrobisz większą trasę to masło zginie,a przed trasą sprawdź olej zeby był na max i pilnuj temperatury 90C* i obroty żeby nie miała za niskich,bo jak wiadomo
ts-y lubią wysokie obroty :),ja bym jeszcze wymienił świece i ewentualnie kabelki
Printable View
jak zrobisz większą trasę to masło zginie,a przed trasą sprawdź olej zeby był na max i pilnuj temperatury 90C* i obroty żeby nie miała za niskich,bo jak wiadomo
ts-y lubią wysokie obroty :),ja bym jeszcze wymienił świece i ewentualnie kabelki
Lecz niestety nadal to nic nie pomoże na wodę w cylindrze :/ muszę to zdiagnozować
Ale dzienki :D
to jak nie zdejmiesz głowicy i nie obejrzysz od środka wszystkiego to niestety nic się nie dowiesz,albo kolega coś ci spieprzył jak montował głowicę albo głowica jest pęknięta
Dokładnie, muszę znaleźć czas i to rozebrać :P lecz skoro ściągnę głowicę to już muszę wydać kasę na nową uszczelkę :P też myślę że jakoś lipnie to poskładał lub nie zauważył że głowica pęknięta :/
nieraz trudno zobaczyć pęknięcie
Sam raczej nie znajdziesz pęknięcia może nie byc widoczne gołym okiem,pasuje zrobic próbę szczelności.
- - - Updated - - -
Bez dobrego warsztatu może się nie obejść
A na teście kompresji też wyjdzie ?? bo jeśli tak to muszę tylko zegar do testu gdzieś znaleźć :D
Nie kompresja nie ma tu nic do rzeczy,trzeba zdemontowaną głowicę sprawdzać.
- - - Updated - - -
Pękniecie może objawiać się podczas pracy silnika jak bedzie się rozgrzewał.
Ahmm no to niestety do takich czarów to nie mam sprzętu :P chyba będe musiał poszukac nowego silnika :P
Jeszcze jedno pytanko,jak ten znajomy wymieniał uszczelkę nie planował i nie sprawdzał głowicy tylko tak ściągnął i założył z powrotem tylko na nowej uszczelce.