Na podstawie czego takie bzdury piszesz - nikt się nie skarżył, a ja sam mam jeden z pierwszych egzemplarzy w Polsce - juz dawno po gwarancji i żadnych problemów
Printable View
maciek-156
przeciez sam tego nie wymyslilem, gdzies musialem to wyczytac, pewnie na tym forum :) Poza tym nie mowilem ze kazdemu sie psuja turbiny :P na logike biorac silnik bardziej wysilony bedzie tez bardziej awaryjny :P
nie mam czasu przeszukiwac forum, znalazlem jeden watek o turbinie ale do qv wiec to nie argument ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...gwarancja.html
No właśnie chyba tylko ten o QV był. Jakby ludziom padały turbiny, to by było słychać. Nie sądzę, aby przed upływem 5 lat, czy tych 100.000 cokolwiek się masowo z tym działo, a to są graniczne warunki gwarancji. Co do ceny, to już nie pamiętam, ale na pewno nie było to 3-4 tysiące. Ta suma była za podstawowy zakres, który był kompletnie bezużyteczny, a grube rzeczy, typu silnik, zawieszenie były w trzecim zakresie ochrony, tym najdroższym. Czy jakoś tak, bo z pamięci cytuję, a to ponad dwa lata minęły.
Masowe problemy, z tych poważnych, były ze skrzyniami, ale i to chyba poprawili, bo coś nowych wpisów nie widać. No i mnóstwo pomniejszych, ale to nie będę się rozwijał, bo mi żyłka wyjdzie.
:D
To co reklamują w TV teraz to : Ubezpieczenie Awarii Elektromechanicznej - Przedłużona Gwarancja
(„Przedłużona Gwarancja”) jest to program ubezpieczeniowy oferowany przez Fiat Bank Polska S.A. we współpracy z Ubezpieczycielem London General Insurance Company Ltd.
Czyli dodatkowe ubezpieczenie, a nie gwarancja producenta.
Ja przedłużyłem do 5 lat , koszt 3700 - trzeba od razu podjąć decyzję czy przedłużamy.
Koszt porównywalny z tym co oferuje np. VW, trochę drożej niż w Toyocie. Pewnie wynika z ilości stwierdzonych usterek.
Weź kup pożądne auto a nie jakiś włoski wynalazek;)
Miło że wspominacie moją historię :) Stresu miałem co nie miara! Ale na szczęście dobrze się skończyło... Sorry za offtop ale nie mogłem się powtrzymać:D
ja dostałem ofertę na przedłużenie gwarancji - czyli dodatkowe ubezpieczenie - extra 1 rok kosztuje 1100 zł brutto - decyję nalezy podjąć przed ostatecznym zakupem samochodu.