Próba nie strzelba jeśli masz zasoby finansowe zawsze możesz próbować opinie przekaz póżniej na forum
- - - Updated - - -
Dla mnie tak jak pisałam wcześniej standart stanowczo wystarcza.
- - - Updated - - -
Ale to są tylko moje wymagania.
Printable View
Próba nie strzelba jeśli masz zasoby finansowe zawsze możesz próbować opinie przekaz póżniej na forum
- - - Updated - - -
Dla mnie tak jak pisałam wcześniej standart stanowczo wystarcza.
- - - Updated - - -
Ale to są tylko moje wymagania.
Właśnie tu się rozbija wszystko o finanse. Gdybym posiadał nie wiadomo jaki zasób gotówki, to zakupiłbym takowe sprężyny na wypróbowanie i zdał relacje, ale niestety nie stać mnie na wyrzucanie kasy w błoto i eksperymentowanie na zasadzie "będzie źle, to zamienię na inne". Jak już kupić, to coś na czym chociaż trochę pojeżdżę. Myślałem, że może ktoś takie posiada i wypowie się coś na ten temat.
Bates, u mnie również przód jest dość nisko, nie wygląda mi to jak seria. Muszę zdjąć koło, zaświecić, oczyścić z brudu i zobaczyć jakie tam siedzą sprężyny. Jak możesz to zrób zdjęcie z boku, porównamy prześwity. Chętnie zobaczę jak nisko jest u Ciebie a jak u mnie.
Jutro zrobię fotkę i zmierzę centymetrem prześwit w paru miejscach, no i dokładnie obejrzę co to za sprężyna jest wsadzona.
U mnie jest czarna sprężyna, więc to raczej nie sport. Natomiast samochód jest dość twardy, zdjęcia na pierwszej stronie jak auto stoi. Prześwit zmierzę dziś lub jutro
U mnie to samo, w jednym miejscu sprężyna była maźnięta farba. Co do zdjęć to na razie nie mam jak zrobić, bo mnie pozastawiali. Prześwit jest podobny jak na twoich fotkach może lekko wyżej, ale to może być profil opony.
Czyżby seria wychodziła tak nisko? No i do tego dość twardo jest, bo ugnieść samochód tak łatwo nie jest.
Dokładnie... zależy dużo od rozmiarów opony, inny prześwit będzie na tych zimówkach, co mam teraz, a jeszcze inaczej na letnich alu 18stkach z nisko profilową oponą.
Bardzo nisko, jak na serie. Jeszcze trzeba by było to porównać do nowych sprężyn bo nasze już na pewno lekko usiadły.
Dużo zależy od felgi i opony, mam nadzieję że po zmianie felg efekt będzie taki lub bardzo zbliżony :) Pewnie tobie też zależy na czymś takim :)
Załącznik 92252
Dokładnie coś takiego. Niziutko, sportowo do tego lekko przydymić szybki, dobrze wypolerowany lakier, ładna felga, oponka z niskim profilem i niczego innego do szczęścia mi nie potrzeba :)
Moja to zdecydowanie siadła, tym bardziej że stała prawie 2 lata w bez ruchu. Zastanawiam się dlatego nad tymi sprężynami sportowymi (-40mm), do których podałem link. Powinien być podobny efekt, do tego na zdjęciu. Sportowe amortyzatory, felga i cud miód :)
Od paru dni widzę zawieszenie mojej alfy amorki i sprężyny jest rozebrana na warsztacie i powiem jedno grubość drutu i wielkość przednie kolumny robi wrażenie na nie jednym mechaniku.
I tak to u mnie wygląda z docelowymi felgami
Załącznik 93305Załącznik 93306
Stwierdzam że -40 jest niepotrzebne, dobra felga się liczy :)