Po co [rzeplacac w warsztacie za komp. Może ktoś z forum ma kabel i Ci się podłączy. Skąd jesteś?
Printable View
Po co [rzeplacac w warsztacie za komp. Może ktoś z forum ma kabel i Ci się podłączy. Skąd jesteś?
Okolice lublina. Moglby ktos podeslac linka do takiwgo kabla na allegro? Bo bylbym zainteresowany kupnem no i oczywiscien z kad wziac oprogramowanie dodiagnozyy?
http://allegro.pl/komplet-fiat-alfa-...086005784.html
A dotego fiat ecu scan sobie ściągnij.
Z jakiej okolicy? Też mam kabel jak nie zgubiłem...
Dokladniej to ze swidnika. Znaczy planuje zakup kabla bo ze wzgledu na humory tego modelu lepiej miec go pod reka
Nie powiem, najlepiej sprawdzić na kompie błędy i wtedy można się skupić na danym elemencie.
Ale wczoraj miałem taki sam problem. Zima, śnieg, napadało na auto. Wcześniej (parę dni temu) sprawdzałem błędy na kompie i okazało się, że pali się marchewa. Sprawdziłem przepływkę. A dokładniej wypiąłem wtyczkę i ponownie wpiąłem. Błąd znikł. Proponuję sprawdzić wtyczki które mogą być narażone na warunki atmosferyczne (mam na myśli miejsca gdzie może dostać się śnieg itd..). Akurat w okolicy przepływki u mnie zaobserwowałem śnieg.
Wszystkie widoczne wtyczki sprawdzalem. Nie wiem moze jakas ominolem. A gdzie zlokalizuje ta przeplywke
- - - Updated - - -
kabel zamówiony, na piątek powinien być także na weekendzie bella będzie podpięta, poinformuje jak się dokopie do "marchewki" heheh:)
Znajdziesz ją gdzieś za filtrem powietrza. Dokładnie nie wiem gdzie przy Twoim modelu jest.
Skoro zamówiłeś już kabelek to zaczekaj na niego i jak podłączysz go to zobaczysz co i jak. :)
Z ciekawością czekam na efekty :)
Słuchajcie no a może tak po prostu wymianie czujnika trzeba by było wykasować błąd i wtedy marchewka zniknie. Nie zawsze przecież pomaga odpięcie aku.