niestety nie mam nagrania. może uda mi się kiedyś takowe zrobić :)
do 2tys. jak się doda gazu to u mnie też wydaje mocno basowe dźwięki z siebie, ale zazwyczaj się staram wtedy redukować bieg, żeby nie męczyć za bardzo korbowodów etc.
Printable View
niestety nie mam nagrania. może uda mi się kiedyś takowe zrobić :)
do 2tys. jak się doda gazu to u mnie też wydaje mocno basowe dźwięki z siebie, ale zazwyczaj się staram wtedy redukować bieg, żeby nie męczyć za bardzo korbowodów etc.
satal i co wkoncu zrobiles z tym tlumikiem w swojej GTA?
jest w uk dosc renomowana firma scorpion brzmi fajnie mozna sprawdzic na you tube robia całe wydechy do 147 i 156 gta...i taniej od supersprinta czy ragazzona...tez niedlugo mnie czeka wymiana i wciaz mysle oryginal-scorpion scorpion-oryginał hmm
A może custom? Na przykład MG Motorsport, drogie ale wykonane na prawdę porządnie...
MG Motorsport hmm jak im sie zachce to ci zrobią a jak nie to nie zrobią. Tak to aktualnie wygląda. Nie wspominam o tym, ze najbliższe terminy na koniec czerwca. Info z poniedziałku.
kurcze tak wogole to sam nie wiem..eksperymenty z dzwiekiem gta to w sumie ryzykowna gra,nie wiem czy w sumie nie załoze oryginału gdy juz bedzie to niezbedne a to zdaje sie juz nie tak długo
Odświeżę post dla potomnych, bo nie uzupełniłem na czym skończył się wybór. Tłumik zamówiłem ostatecznie w El-tec pod Warszawą, przekonany opiniami w necie ale także rozmową z właścicielem. Co do wykonania ciężko mi powiedzieć, bo z lupą nie oglądałem, ale wierzę, że jest ok ;) El-Tec według zapewnień firmy robi tłumiki z grubszej blachy, z lepszym materiałem wygłuszającym, a tłumik jest w całości spawany, a nie tylko w poszczególnych miejscach - tak przynajmniej zrozumiałem.
W rzeczywistości jest dokładnie tak, jak chciałem - oryginalna charakterystyka jest prawie bezwzględnie zachowana (mówię o cisza-głośno), brzmi bardziej basowo - nieco głębiej. Nie testowałem jeszcze w dłuższej trasie, sam jestem ciekaw.
Generalnie, na tę chwilę mogę polecić.
Jakieś fotki?