Może nie dla wszystkich stacji ;)
Printable View
Problem jest trochę inny, mianowicie koncerny wyczyściły zbiorniki na niektórych bazach na początku marca, ponieważ zimy już nie miało być i teraz jest problem bo nie ma Zimówki, a te paliwo jakie jest może robić problemy przy -7 ~ -15 stopniach
V- Power piękna nazwa, zimą powinna być pod nią sprzedawana co najmniej Arktyczna II, zapewne nalałeś I, ona ma temperatur mętnienia -9 blokada przy -18 do -22 w najlepszym wypadku, ponieważ parametry są różne w zależności od regionu kraju
tak dokładnie, jak kolega wspomniał chodzi o wężyki dochodzące, i odchodzące od filtra paliwa. no niestety nie zerknąłem pod maskę myśląć że jest ok, i tu taka niespodzianka, być może nie doszło by do tego gdyby nie to że po odpaleniu udałem się na trochę do domu ogrzać się.. no ale człowiek uczy się na błędach rozmawiałem dzisiaj z mechanikiem i jemu koledze się tak stało w trasie, 600km od domu, gdzie kręcił pauze na parkingu.. musiał na własne koszta kupić palnik, i porzyczyć farelke i jak bezdomny grzać przez 3 godziny pod autem zbiornik.. Zobaczymy, co i jak dzisiaj się okaże.
jak mu rozerwało wężyki to co dało ogrzanie zbiornika farelką i kupionym palnikiem ?
ja odpukać nie miałem nigdy problemu, w zime zawsze kupuje bp ultimate, na lato zwykły on. na zime dolewam też depresatora