Ta kontrolka którą zaznaczyłeś na fotce jest od halogenów od stanu oleju jest okienko niżej . Kontrolka ciśnienia w skrzyni korbowej :shock: ? pierwszy słyszę
Printable View
Ta kontrolka którą zaznaczyłeś na fotce jest od halogenów od stanu oleju jest okienko niżej . Kontrolka ciśnienia w skrzyni korbowej :shock: ? pierwszy słyszę
kurcze wydawało mi się że dobrą zaznaczam :oops:Cytat:
Napisał 75andrew155
Przy najbliższej okazji wymienię ten czujnik tak jak mówi grzelutek bo inaczej ciągle rano będę myślał o pracującym silniku bez oleju :evil:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
Ja też myślałem, że to ciśnienie a poziom jest na konsoli i za niego jest odpowiedzialny ten "długi", bagnetowy czujnik. U mnie ten, który zaznaczyłeś też gaśnie po chwili bez względu na poziom oleju- nawet jak nie odpalę silnika.
Stawałeś może odwrotnie (180 st.)?
Może to coś zmieni?
Ale nie wiem, co to wtedy będzie oznaczać :)
mi na zlocie coś się obiło o uszy że od oleju są 2-3 czujniki. u mnie temp. nie pokazuje i chyba już z pół roku sie zabieram za jego wymiane ;//
Mam tak samoCytat:
U mnie ten, który zaznaczyłeś też gaśnie po chwili bez względu na poziom oleju- nawet jak nie odpalę silnika.
Dziś włączyłem zapłon i kontrolka zgasła sama po tych paru sekundach bez odpalania silnika.
sprawdzę jutro :DCytat:
Napisał Przemek_Docent
Ja też tak mam.Mój mechanik powiedział,że dostęp do czujnika temp. oleju jest tak kiepski,że najlepiej wymieniać go jak mi padnie sprzęgło.,Wtedy przy tej robocie zakręci mi nowy czujniczek. :cry:Cytat:
Napisał bobryt
cholera to troche lipa, bo niedawno wymieniałem sprzęgło. możesz mi dokładniej opisać gdzie jest ten czujnik ?Cytat:
Napisał grzelutek
a ile kosztuje taki czujnik temp oleju ?Cytat:
Napisał grzelutek
u mnie działa ale niedługo czeka mnie wymiana sprzęgła to może wymieniłbym żeby w przyszłości mieć spokój :roll:
Jakiej firmy założyłeś, ile kosztowało ??Cytat:
Napisał bobryt
Mieli kiedyś w Intercarsie za jakieś 60,czy 70 zł.Cytat:
Napisał Mdx