Właśnie takie spalanie było by zadowalające, a nie tak jak u mnie średnia to 19l. Zdawałem sobie sprawę kupując 3.0 że będzie trzeba lać, ale jak może być lepiej to czemu ma być gorzej XD
Printable View
Właśnie takie spalanie było by zadowalające, a nie tak jak u mnie średnia to 19l. Zdawałem sobie sprawę kupując 3.0 że będzie trzeba lać, ale jak może być lepiej to czemu ma być gorzej XD
U mnie też jest spora zadyma zwłaszcza w zimniejsze dni, ale jak się zagrzeje silnik to już nie ma takiej zasłony dymnej z rury:D Poza tym czy ICS dobrze pokazuje czy lubi czasem przekłamać? Bo kiedyś jak się zakopałem to pokazał 99/100
każdy ma inne miasto niestety i jednak każdy inaczej jeździ nawet kiedy pisze że jeździ jak emeryt. Ja w mieście 25 tys. (złotoryja) mogę powiedzieć tylko o wskazaniach ics-a bo tylko po mieście nigdy nie jeździłem . I ten ics przy jeździe tylko po mieście pokazywał od 16 do najmniej 13.5 . Co ciekawe kiedyś w nocy przejechałem przez Wrocław i pokazał 7.5 :),ale to był tylko 6 bieg i prędkości 60-80km/h. Śmigając w koło "kościoła" dojazd z wioski do miasta ( 5km) troszkę po mieście i powrót z całego baku ( nie z ics-a) wyszło 11.7 więc moim zdaniem na jazdę mieszaną na niewielkich dystansach to i tak mało. Inna sprawa że i tak nierozsądnie dużo,nie warto moim zdaniem jeździć tak samo jak wszyscy w koło czyli 50-60 i płacić za to tyle na stacji. Tylko chyba gaz jest rozsądną alternatywą w Busso no chyba że ktoś ma sporo wolnej gotówki.
Ciezko mi uwierzyc w to ze 12-13l. chyba raczej nie osiagalne.Ja sie ciesze jak spali mi w miescie 16l a mam 2,5l a nie 3.0. Ale duzo zalezy od miasta i stylu jazdy.
V6stka turbo przy normalnej jeździe wciąga 13l w mieście (katalog mówi 18) :D
W trasie robi 9-10l.
no dokładnie ,nie porównujmy Sosnowca (czy nie daj boże Wiednia:)) do Złotoryi.No ale jednak w małym mieście jak najbardziej osiągalne.
Ja mam po mieście 18,5 i to tylko wtedy gdy nie stanę w korku dla tego w miasto ruszam głównie JTD. Cudów nie ma...:)
mnie w częstochowie 3.0 sportronic wciąga 15 l, a 2.5 w manualu 12.5 l, przy takiej samej jeździe.