W jakim dziwnym to standardowe miejsce korozjii 156 a przeważnie po 2000r. borykały się z rudą właśnie w tym miejscu.
Printable View
u mnie w tym samym miejscu tyle, że trochę mniej. Od strony pasażera też zaczyna zjadać. A co najwyżej będzie spider xD
Załącznik 91659
u mnie w 156 tez zaczynala wychodzic w tym miejsu :/
Większość to ma. Jak szybko nie zrobicie to poleci po całej długości szyby.
To co widzę utwierdza mnie tylko w tym że dach nie jest w ocynku. Miałem 2 alfy i w dwóch dach rdzewiał pierwsza z salonu robione na gwarancji druga wymiana przedniej szyby zakładam że nie umiejętnie. Doraźnie można to oczyścić użyć burnoxa i na to baze ale z tego co widać najlepiej wyciąć szyby i dokładnie oczyścić zabezpieczyć całość i przemalować cały dach. Takie rzeczy nie dzieją sie z dnia na dzień widać że poprzedni właściciele pierwsze oznaki korozji mocno zaniedbali i mogą być niestety dziury na wylot.
ja mam swoją z 2001 z maja dokładnie i jakoś kornik mi dachu nie rusza... Może mieliście jakiś odprysk lakieru i od tego się zaczęło...
nie wiem, wiele 156 obejrzałem zanim znalazłem tą właściwą to w śród nich jedna miała tylko kornika właśnie na dachu w rogu po stronie kierowcy a tak to z reguły podłoga była słaba