Również posiadam unidena 520XL z 2006r.Chińczyk. Do tego włoska antenka Sirio. Jestem bardzo zadowolony
Printable View
Jedne z najlepszych to prezidenty. Te też polecam. Chociaż ja jeżdżę na Midlandzie i też daje radę. Do tego wazna jest antena. Moja ściąga do ok 20 km. Istotna kwestia to zestrojenie radia. kolega ma niezestrojonego prezidenta z anteną do nieba też prezidenta i "gra" to dużo gorzej niż mój podstawowy midland.
Ja mam wstęgowe Japońskie SuperStar 2400 i jakość odbioru jest świetna, ale samo radio nadaje się też na stacjonarkę. W Hondzie miałam podłączone, a w Alfie nie bardzo widzę dla niego miejsca. Kokpitu nie chce nim zagracać. Miałam przez chwilę mniejsze radyjko unidena ( nie pamiętam modelu) ale tak okropnie trzeszczało, że sobie odpuściłam. Może macie propozycję jak zamontować radio w 147 nie burząc bardzo jej wyglądu?
Jeżdżę dużym zestawem,nie raz byłem na strojeniu CB,i jeszcze nigdy nie słyszałem żeby ktoś ściągał z 20km.
Mam dobre radio Presidenta,i w nocy bez zakłóceń łapie z 10km.
I to jest super wynik,bo nie którzy z 2 km nie słyszą co się do nich mówi.
Z tego co mi wiadomo to włosi maja takie małe antenki w ciężarówkach,i one są mocne że przebijają sygnał na kilka kanałów ale zasięgu nie znam.
Najlepiej sobie kupić stacjonarne radio i agregat w bagażniku,to będziesz ściągał z połowy Europy.
Kiedyś stałem pod Brukselą,a tu wywołanie na radiu z Polski centralnej,bo jakiś maniak ze stacjonarki nadawał.
Pisałeś, że szukasz używki, więc może zainteresuje Cię oferta klubowego kolegi http://allegro.pl/cb-radio-yosan-cb-...169771230.html
Czemu nie da oferty sprzedaży na forum?
Niech napisze ile chce,to może kupię,bo lada moment mam zamiar kupić radio.