Ja właśnie jestem po tej operacji, odbiór muzyki bez porównania. Tomek dzięki za info. I pomysleć, że od roku jeździłem i nie wiedziałem jaki sprzęt mam grający w aucie. Fabryke jednak często trzeba poprawiać.:)
Printable View
Ja właśnie jestem po tej operacji, odbiór muzyki bez porównania. Tomek dzięki za info. I pomysleć, że od roku jeździłem i nie wiedziałem jaki sprzęt mam grający w aucie. Fabryke jednak często trzeba poprawiać.:)
Z Navi.
Moja bajka to też nie jest dlatego podjechałem do znajomego, który się na tym zna. W moim radiu nie było naklejki z rozpiską kabli ale chłopak sobie z tym poradził. U mnie był to żółty kabel w górnej kostce ale u ciebie może być to inny kolor. Najlepiej podjedź do jakiegoś zaufanego elektryka, aha i do wyjęcia radia to raczej trzeba mieć klucze serwisowe.
Zaufanego i sprawdzonego elektryka mam, ale nie wiem co mam mu powiedzieć, kiedy do niego podjadę.
Z kluczami serwisowymi może być problem... Nie wystarczą dwa długie i cienkie śrubokręty, żeby wyjąć?
Pozdrawiam.
- Rafał
Łopatologicznie - jak masz kostkę ISO, w której idzie zasilanie do radia (kostki są 2 - jedna z kablami do głośników, druga z zasilającymi i siecią CAN) - to odpiąć należy kabel z pinu najbliższego zatrzaskowi blokującemu wtyczkę w gnieździe.
http://i798.photobucket.com/albums/y...psa49ce835.jpg
Na powyższym linku - będzie to pin 2 ze złącza A.
Mam pytanie bo akurat mi się zdarzyła taka sytuacja, po osiowaniu instant nav w radiu zmieniło się podawanie 12V na bose z jednego pina na inny (czyli na bose nie było podawane 12v- bose się nie wzdzubił i mi nie grał głos z radia) musiałem odnalesc wzbudzenie 12v zmieniłem pin i zaczeło grać) dlatego pisze bo Ty piszesz ze trzeba to wzbudzenie rozłączyć . Jeżeli nie wzbudzimy bose to wogóle nie bedziemy mieli głosu w głosnikach.A podbicie Loudness u mnie działa.A equalizera nie sprawdzałem .