@adam.k7 a wtryski to Ci nie leją ?
Printable View
@adam.k7 a wtryski to Ci nie leją ?
Gaz zakręcasz przy butli po problemie, później skręcasz (wadliwe przewody wywalasz, wstawiasz nowe) a benzyna nie powinna cieknąć ponieważ pompa nie będzie pracować.
Benzyny i gazu trochę poleci, gazu mało bo elektrozawór zatrzyma a benzyny tyle ile jest w listwie.
ok dzięki, wtryski cos tam leja, ale nie wiem wlasnie co z benzyna jest, wiecej pali na benzynie i muli bardziej, oprocz tego jeden tlok nie chodzi ale na gazie mniej pali i nie muli tak
ok wtryski przeczyszczone, przepustnica i przepływomierz, silniczek krokowy równiez , uszczelnione elementy i skrecone i cos dalej faluja mi obroty choc juz mniej ale juz zgłupialem nie wiem co jeszcze moze byc przyczyna, czy to moze jednak przeplywka padnieta??
Teraz obroty faluja tak na 2/3 mm, czasem skoczy ponizej 500 a czasem skoczy powyzej 1000
Dziś go odpalałem zaczął gorzej chodzic, dusil sie i przygasal az zgasl, nawet gdy sie dodawalo gazu brak reakcji, pozniej jakos sie rozgrzal i przestal tak robic ale cos dziwnie teraz chodzi :( pomocy
trochę OT się robi :/
ale człowieku ciężka sprawa tak stwierdzić, może to pompa paliwa? podłącz do komputera!
Przepraszam to prosze usunac, ale na prawde juz nie wiem co robic pracuje jakby mial zaraz wybuchnac albo sie dusi i to wlasnie po kolejnym czyszczeniu mi tak robi, na kompie pokazuje po czasie ze czujnik faz rozrzadu ma czasem 50/20/30 % i nie wiem o co biega bo po czyszczeniu powinien dzialac ok a jest coraz gorzej, pompe paliwa mialem zmieniana w styczniu nowka
Jak odłączysz przepływkę nadal tak jest ?