przerzuciłem prawe przednie koło na tył...dalej lekko ściąga, chyba trzeba kupić nowy komplet opon. Gorzej jak to nie pomoże...
Printable View
przerzuciłem prawe przednie koło na tył...dalej lekko ściąga, chyba trzeba kupić nowy komplet opon. Gorzej jak to nie pomoże...
A czemu nie przerzuciłeś oby dwu kół?...
Zanim kupisz nowy komplet, to zostało Ci jeszcze kilka kombinacji do przerobienia ;)
bo chciałem najpierw sprawdzić podejrzaną stronę. Jeżeli była winna przednia prawa opona to raczej po zamianie jednej strony powinna być jakaś reakcja, a jest podobnie więc wnioskuję, że to nie koniecznie musi być opona. Ciąg dalszy poszukiwań trwa :)
Na poczatku jak kupiłem gtv miałem podobnie - 2 razy ustawiałem w serwisie Alfy i nic dopiero u kumpla na jakims komputerowo-laserowym kompie mi ustawił i do teraz mam spokój. Ustawianie twało z godzine i kilka razy przesuwał auto i ruszał kierownica - Pierwszy raz widziałem take cyrki.. ale pomogło
hmmm czyli wniosek, że geometria mimo że ustawiana wcale nie musi być dobrze zrobiona. Chyba w takim razie przejadę się na weryfikację geometrii jeszcze raz może tym razem ASO Twardowski pomoże ;)
zamieniłem ze sobą wszystkie koła ;) przerobiłem chyba wszystkie możliwe kombinacje i efekt jest taki, że za ostatnim przełożeniem auto jeździ prosto ;) czyli jednak wina opon. Dotrę do końca te opony na torze i idą do śmietnika.
Czyli tak jak przypuszczałem, że problem tkwi w oponach :)
malin2k5 miałeś rację :)