Dzięki za pomoc. Przejdę się chyba na tą Znaną. Swoją drogą ostatnio w progormie "Samochód marzeń" na Turbo pięknie odnowili felgi do Scirocco, może ktoś oglądał i kojarzy ten warsztat?
Printable View
Dzięki za pomoc. Przejdę się chyba na tą Znaną. Swoją drogą ostatnio w progormie "Samochód marzeń" na Turbo pięknie odnowili felgi do Scirocco, może ktoś oglądał i kojarzy ten warsztat?
Cześć,
ja potrzebuje z kolei zespawać swoją felgę, mam małą szczelinę (niewidoczną gołym okiem), przez którą ucieka powietrze. Powstała przy prostowaniu na Wołoskiej 26 (zakład 24h, odradzam!!!).
Macie może jakiegoś specjalistę w Warszawie i okolicach? renowacjafelg.pl znam, ale powiedzieli mi bardzo wysoką cenę. Będę wdzięczny za pomoc.
Michał.
Przy okazji - warsztat na Wołoskiej 26 24h również odradzam - strasznie się spieszą przy wymianie opon i robią to niedokładnie. Rok temu tam byłem i już nie wróciłem.
na instalatorów /renowacjafelg/ byłem 2x.
1. zagiąłem rant w stalowej 15". zrobili to szybko ale sztuka i drogo. Zapłaciłem niecałe 100zł. Felga wyglądała jakby puknęli 2x młotkiem i lekko podmalowali. Po tygodniu zaczęło rdzewieć w tym miejscu.
2. Chciałem wyprostować aluminiową felgę to powiedzieli że się nie da, żebym kupił nową.
Pojechałem na Znaną i tam zrobili to bez problemu. Prostowali na zimno. Elegancko pomalowali, dobrali farbę tak że nie widać różnicy. I zapłaciłem niewiele więcej jak na instalatorów za stalówkę. A męczył się chłopina z tą felgą chyba z godzinę.
siapek, chodzi Ci o Znaną na Woli? Pytam, bo też będę dawał felgi do renowacji.
Tak, mój wybór padł również na Znaną 24A na Woli. Jutro tam jadę. Na Instalatorów gość mi powiedział, że mi pospawają za ok. 200 zł, ale to się może jeszcze zmienić bo musi ją obejrzeć (rozmawiałem przez tel.). Zadzwoniłem na Znaną i po tym samym opisie gość mi powiedział, że spawanie to u nich 50 zł, ale nie każdą felgę decydują się spawać, jutro rano jadę i się okaże.
Zimą również zagiłem rant w mojej 15" stalówce i u siebie w Łodzi zapłaciłem 20 zł (słownie dwadzieścia złotych:)). Zajęlo im to z 7 minut łącznie ze zdjęciem, prostowaniem, wyważeniem i prostowaniem:) Także ze stalowymi to nie jest problem, i nie ma co przepłacać. Potem można w miejscu zagięcia ew. hammeritem pomalować i powinno być ok.
tak, o tej na woli
http://www.felgus.com.pl/
siapek, dziękuję Ci za odpowiedź. Już dzisiaj z nimi rozmawiałem i też tam oddam felgi do zrobienia. Niestety lub stety mam 17" OZ i nie są to najłatwiejsze felgi do renowacji z racji ilości szprych. Zobaczymy jak wyjdzie. Jak będą pracować w sobotę (jutro będę wiedziesz) w sobotę oddaje im OZ-y do zrobienia.
Z tego co wiem to pracują w sobotę, bo ja odbieram od nich prawdopodobnie swoją właśnie w sobotę rano. Tzn. pracują chyba 10-13, jednak akurat w sobotę nie ma gościa od spawania, więc zawożę jutro.
James166, daj znać jak odbierzesz swoje jaki efekt, to może w tym roku też się skuszę:)