Słyszalem tez o rezonatorach w alfach , co to wogole daje ? tego tez u mnie nie ma:
Załącznik 93792
U mnie wygląda to poprostu tak;
Załącznik 93793Załącznik 93794
Printable View
Słyszalem tez o rezonatorach w alfach , co to wogole daje ? tego tez u mnie nie ma:
Załącznik 93792
U mnie wygląda to poprostu tak;
Załącznik 93793Załącznik 93794
Rezonator to tak jak Ci mówiłem tłumik szmerów i drgań, to poprostu taka puszka pusta w środku :D
A tam ;D ja nie odczuwałem żadnej, ale to żadnej różnicy z co i bez tego, chociaż jeździłem z tym ;D
Człowieku zatankuj jak Bóg przykazał zbiornik paliwa i wtedy zrób pomiar spalania bo takie lanie po kropelce nic nie wnosi po za możliwościa uszkodzenia pompy
ile litrów wogole wchodzi do boxera ?
50 litrów
Mi w zimie po mieście 1.4 potrafiła 18/100 spalić przy całkowicie sprawnym sterowaniu silnikiem. Tyle, że teraz nie mamy na dworze -25.
Moim zdaniem wtryski, sonda lambda, MAP sensor oraz czujnik temperatury do sprawdzenia. Ogarnięty elektromechanik znajdzie problem w godzinę ^^ Prawdopodobnie awaria nie jest pojedyncza tylko narastała i teraz masz np. padniętą sondę z powodu lejącego wtrysku.
Do tego powąchaj olej czy w nim nie czuć paliwa bo możesz zatrzeć silnik.
paliwa nie czuć w benzynie , teraz spalanie to jakies 20 litrów :eek: juz nie wyrabiam, ale moge powiedziec ze raz pali normalnie a raz jak smok, gdzie w boxerze znajduje sie wtyczka od lambdy ? chyba musze ja zdiagnozować , sprawdzalem pod samochodem jak wyglada ale nie wykręcalem jej, jest czarna i troche mokrawa. Dodam ze na zimnym silniku szarpie po przejechaniu kilku metrów jest juz ok, obroty tez falują np gdy samochód stoi przez noc , gdy zapale jest 2 tys obrotów pochodzi z 1 minutę i obroty spadają do 1 tys.
- - - Updated - - -
Znalazlem wtyczke
Załącznik 95110Załącznik 95111
Po przemyśleniach i niepewnościach, zastanowiło mnie co jest pod kilogramem izolacji:
Załącznik 95112Załącznik 95113Załącznik 95114Załącznik 95115
kabel prowadzi do:
czy to nie czujnik polozenia wału ?
Załącznik 95119