Jest OK, u mnie wyszło podobnie, tyle że bez FMICa i autko hamowane było przy 30 stopniach na zewnątrz ;)
Printable View
Jest OK, u mnie wyszło podobnie, tyle że bez FMICa i autko hamowane było przy 30 stopniach na zewnątrz ;)
Co do dalszych mod. po weekendzie będę wiedział sumaryczny koszt z uwzględnieniem wszystkich podzespołów. Co do wyniku mojego modu, to wskaż mi źródło Twoich informacji i przebiegi samochodów, które mają z marszu robione 50 KM tylko z FMIC .Mój dla przypomnienia ma 142 000 KM.
Szukam jeszcze szpery Q2 ale strasznie trudno to znaleźć.
rachunek jest dosyć prosty
fmic - 1000zł
turbo gtb2056v - ok 4000zł
sprzęgło + dwumas 2600zł ewentualna konwersja na jednomas ale tu już 4000zł
szpera w przypadku Q2 jak i Quife trzeba liczyć 3000zł z montażem
hamulce tu w zależności czy na zacisku od 166 czy od GTA 330mm 2100zł lub ponad 3 tys zł
mocny rozrząd to jakieś 1000zł
dolicz jeszcze 1000zł na niespodziewane wydatki
strojenie koło 1200-1400zł
zawieszenie tu liczę minimum 2500zł na jakiś podstawowy gwint vogtlanda
minimum 17 tys zł tak żeby nie bać się upalać samochodem i wszystko było zrobione z głową
Czy to się opłaca stwierdź sam.
Ja widziałem w 147 z przebiegiem 280kkm zrobione trochę ponad 170 bez FMIC-a więc rzeczywiście wynik bez rewelacji...
Wynik bez rewelacji jezeli tuner chcial zrobic max ludzie
A moze tuner uznal ze to co dostal na wiecej nie da rady ? Tego nie wiecie wiec zbedne pisanie bez znajomosci reszty...
GTBodek, zapytaj Maykeego jak wspomina strojenie jego alfy przez ecuproject :-) hint - ciężko było, a finalnie miał jechać do Cinka.
http://forum.alfaclub.pl/viewtopic.p...516&highlight=
Poczytaj cały temat ;)
Jak już wczesniej mówiłem...mam plany co do dalszych modów. Wynik słaby( mnie wystarcza poki co:)...to auto ma jezdzić...na kołach nie na lawecie.
Robilem w ecu i na standardowym IC wyszlo okolo 182-183 km.