foto numer jeden to skrzyni biegów.
Tarcza z dociskiem pasuje do 1.9 2,4 z tego co wiem do 1,9 16V
Nawet dwumas jest ten sam ale dociski są różne z wyglądu i dociskają mocniej tarczę.
Printable View
foto numer jeden to skrzyni biegów.
Tarcza z dociskiem pasuje do 1.9 2,4 z tego co wiem do 1,9 16V
Nawet dwumas jest ten sam ale dociski są różne z wyglądu i dociskają mocniej tarczę.
lukas1983, no i pewnie dlatego też jest więcej niż jeden typ sprzęgła Valeo pasujący do tych JTD :)
Do działu Zrób To Sam wędruje manual wymiany sprzęgła i innych podzespołów w 156 jtd pewnie i 147 :) jak i również tu :).
Załącznik 95787
Witam Kolego "kowal" nie chciałbym Cie martwic ale ja miałem podobny dylemat niedawno ale wiem juz napewno że te oznaczenia na tarczy to bzdury przynajmniej w moim przypatku tak było przy 1.9 pisało lato combio czyli strona skrzyni a tu okazało się że nie prawda bo gdy tak złożyłem zrobiłem na nowej tarczy niestety tylko 500Km:( a producent odesłał sprzęgło i w protokole napisali że wadliwy montarz... drugie założyłem odwrotnie tą stroną z napisami do dwumasu i sprzęgło hula bez problemu więc moja rada jest taka żebyś uważał z szaleństwami bo może byc zonk... Ale ja mogłem miec jednorazowy przypadek więc nie mówie że u Cb bd tak samo pozdrawiam:)
słoneczkiem zawsze do skrzyni biegów jak dasz odwrotnie to to tarcza nie będzie dolegać do dwumasy tylko zaprze się na słoneczku.
Żebyś czasem nie robił roboty jeszcze raz jak zacznie się ślizgać tarcza za kolejne 500km