Podłącze się pod temat, czy czujnik ciśnienia może być również sprawcą tego iż sprężarka się wogóle nie załącza?
Podłącze się pod temat, czy czujnik ciśnienia może być również sprawcą tego iż sprężarka się wogóle nie załącza?
A odp. na moje pytanie? Bo wlasnie jestem w serwisie klimy;)
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk
Chłopaki ja mam przedlift,presostat pod prawym reflektorem. Możecie podpowiedziec które piny zmostkowac w kostce żeby sprawdzic czy presostat padniety. W sumie mam presostat na podmianke ale musiałbym czynnik sciągać więc może by sie udało na kostce zmostkowac i sprawdzic czy ruszy?
Jak nie uzyskasz odpowiedzi, to ja sprawdzałem tak: drucik do jednego i do drugiego, nic się nie działo, no to z następnym aż coś się wydarzy. Nic nie wybuchnie.
zaczekam na jakieś bliższe podpowiedzi a jak nie to biore spinacz i jade po kolei :D
jak odkręcisz presostat to czynnik nie ucieknie. jest on przykrecony do zaworu takiego jak powiedzmy wentyl w kole (identyczny jak maszynka samochodowa) i sam czynnik nie ucieknie. jeśli wcisniesz w środku zawór to wtedy zacznie uciekać- wiem bo sam zmieniałem presostat...możesz spokojnie odkręcać