Obawiam się że teraz to już nie masz wyjścia :mrgreen:Cytat:
Napisał Siekier
Printable View
Obawiam się że teraz to już nie masz wyjścia :mrgreen:Cytat:
Napisał Siekier
ile przewod musi miec zyl..? 3 wystarcza czy musi miec wiecej..? chodzi mi o tylne drzwi.
trzy to napewno,a być może i cztery lub pięć... :?:Cytat:
Napisał Alfalotnik
u mnie w pracy stoi alfa 159,ma elektrykę też z tyłu. :>>
jutro sprawdzę dla porównania i dam znać. :wink:
bo możliwe że konstrukcja i instalacja są podobne. :mrgreen:
ja tez planuje dolozyc elektryke z tylu, ale chyba pojde troche na latwizne i sterowac nimi bedzie mogl jedynie kierowca
A moze ktos wie czy beda pasowaly te wiązki (tudziez kable) od Anglika??
Bo sa dwie sprzeczne opinie na ten temat.... A faktem jest ze dostac takie kable z wersji europejskiej graniczy z cudem - 99% rozbitkow na czesci to angliki... :(
ja sobie dołożyłem. Kable są przeciągnięte, jest przekaźnik. Potrzeba tylko wiązek do drzwi, najlepiej do trzech, ale ostatecznie wystarczy ci wiązka kierowcy i jedna tylna. Od anglika może być, ale uważaj bo są różne (z zilonymi i czarnymi wtyczkami) - jak kupisz złe to czeka cie przekładanie pinów i lutowanie. Tapicerka zbędna, otwory zaślepiłem gwizdkami takimi.Cytat:
Napisał Siekier
Z innych rzeczy (poza siłownikami i przyciskami) potrzebne będą ci na pewno 2 śruby M6 z podkładką, nożyk do cięcia tapicerki na przycisk z przodu, otwornica do montażu gwizdków i duuużo czasu.
Schematy są w DTE, z tego co pamietam tylko jeden kolor mi się nie zgadzał.
To ktore mam brac - zielone czy czarne? :)Cytat:
Napisał Kali_33
A masz moze jakies foto z tej operacji??
takie jak masz, czyli pewnie czarne. Jak kupisz z anglika to posprawdzaj z DTE czy kolejność pinów się zgadza (z tyłu na wtyczce będą ponumerowane). No i na wszelki wypadek sprawdź w wiązce np. z tyłu ile masz kabli bo może się okazać że księgowy zaoszczędził. U mnie np. wg epera powinny być wszystkie kable nawet w drzwiach, a okazała się lipa - numeru na wiązce wyciągniętej z drzwi jak się okazało nie było w eperze...Cytat:
Napisał Siekier
Fotek nie mam bo robota prosta parę śrubek tylko trzeba umieć odkręcić :)